Een nieuw sportavontuur!

sportavontuurDe muziek galmt door het stadion, er klinkt een luid applaus en de spelers komen het veld op lopen. De scheidsrechter blaast op zijn fluitje en de bal gaat rond. Iedere keer weer krijg ik kriebels als ik naar dit spelletje kijk. In een groot stadion of op een amateurveldje, dat maakt niet uit. En omdat ik het mis, ga ik weer beginnen. Het is tijd voor weer een nieuw sportavontuur! 

‘Ik was het plezier verloren en de motivatie kwijtgeraakt…’

Als klein meisje holde ik (met mijn shirt tot over de knieën) al achter de bal aan. Ik had het voetballen helemaal ontdekt en heb dit vervolgens bijna 10 jaar lang gedaan. Helaas kwam er een jaar geleden toch een einde aan mijn voetbalcarrière. Ik was het plezier in het voetbal verloren en de motivatie kwijtgeraakt. Om deze redenen besloot ik het voetballen even los te laten.

Ik ging hardlopen en fitnessen en kon gelukkig ook hier mijn energie in kwijt! Ik vond het fijn om mijn sporten zelf in te plannen en op een nieuwe manier uitdagingen te vinden. Toch miste ik iets…

‘Het klinkt misschien gek…’

Ik miste het sporten in een team, ik miste het om achter een bal aan te rennen, ik miste het gevoel dat je krijgt na een overwinning. Zoals ik al zei, een groot stadion of een amateurveldje… Iedere keer als ik naar het voetbalspelletje kijk dan spring ik het liefst zelf weer het veld in! Het klinkt misschien gek, maar niets is fijner dan op een zondagochtend met je teamgenoten achter een bal aan rennen op een modderig veld! SAMEN strijden, SAMEN voor de winst gaan. Om vervolgens SAMEN de kantine in te duiken voor een biertje of 2,3,4?

‘Een frisse start, bij een nieuwe club met nieuwe teamgenoten!’

Omdat ik het dus toch mis, ga ik dit jaar weer met een frisse start beginnen met voetballen! Bij een nieuwe club met nieuwe teamgenoten ga ik het spelletje waar ik zo gelukkig van word weer oppakken. Dit zal misschien ten koste gaan van een aantal hardloop- en fitnesstrainingen maar dat heb ik er voor over. En ja, de halve marathon van Eindhoven op zondag 8 oktober ga ik gewoon rennen!

Of ik nog een balletje kan trappen?! Dat is een goede vraag waar ik vanavond op de eerste training antwoord op zal krijgen! 😉

Heb jij een bepaalde sport waar je ECHT gelukkig van wordt? Laat het me weten!

Liefs,
Jip

There are 10 comments for this article
 1. Joke 28 augustus 2017 20:10

  Wat goed van je!! En lekker doen waar jij je goed bij voelt!

 2. VoetbalChick 29 augustus 2017 06:41

  Ik snap helemaal wat jw bedoelt.
  Precies hetzelfde gehad twee jaar geleden. Ook met voetbal.
  Team was al 10 jaar samen, steeds meer meiden stopten en de motivatie van de groep was onder vriespunt. Ik was bloedje fanatiek en stond als een van de weinigen 2 keer per week op het veld om te trainen. Dat breekt je op een gegeven moment op als de rest dat niet doet en er met de pet naar gooit.
  Vorig jaar de overstap gemaakt naar een nieuwe club en dat was de beste keuze die ik kon maken!
  Ik heb mezelf vrij gelaten om indien nodig 1 keer per week de training te missen. Voor mij werkt dit heel goed en ik ga weer met veel plezier.

 3. Jana Six 29 augustus 2017 19:02

  Wow super, veel succes! Ik twijfel erover om weer te gaan dansen maar ik ben een beetje bang om uit mijn ‘comfort zone’ te komen 🙈

 4. Jana Six 31 augustus 2017 12:58

  Goh een beetje wel want ik denk dat ik van mijn ouders zal moeten kiezen tussen dansen en fitness en dan wordt het moeilijker :p

  • sandersjip 31 augustus 2017 13:01

   Kun je niet een proefles dansen doen om er achter te komen of je het leuk vindt? 🙂

  • sandersjip 31 augustus 2017 13:02

   Hoeft natuurlijk niet he! Maar dat zou ik doen in jouw situatie 😉

Geef een reactie