De vakantie is voorbij HELP wat nu!

‘Jip, wat heb je een heerlijke bolle toet gekregen!’

Als je oma binnenkomt en zegt: ‘Jip, wat heb je een heerlijke bolle toet gekregen!’ dan weet je dat je een goede zomer hebt gehad ๐Ÿ˜‰ En ja, ik heb afgelopen tijd enorm genoten van de verse croissantjes in Frankrijk en ik moet zeggen dat de pizzaโ€™s in Italiรซ ook niet verkeerd waren. MAAR HELAAS. Het is weer zover. Net als vele anderen zal ik er weer aan moeten geloven. Het werken en studeren begint weer!

Het is tijd om weer โ€˜normaalโ€™ te gaan doen, althans daar heb ik behoefte aan. Weer lekker sporten, ‘gezond eten’ en in een fijn ritme komen. Hoe ik omschakel van het vakantieleven naar weer ‘normaal’ doen, vertel ik in deze blog! In de hoop dat je er wat aan hebt… ๐Ÿ˜‰

‘Sorry voor de herhaling…โ€™

Ik benadruk het maar weer. Ja, sorry voor de herhaling… Maar weer is het naar mijn mening ‘the key’ tot succes. Ik heb het over een gezonde basis van je eetpatroon. Mijn bakje kwark/havermoutje in de ochtend, mijn boterhammen in de middag, mijn voedzame maaltijd in de avond en gezonde tussendoortjes… Maak verantwoorde keuzes die JIJ lekker vindt.

Ik vul dit aan met af en toe een lekkere, zoete of vette snack/hap zodat ik niet de hele tijd cravings krijg naar ongezond voedsel. Ga jezelf nu na de vakantie niet meteen op een streng dieet zetten. Ik ben van mening dat die verandering van het vakantieleven naar jezelf dingen ontzeggen te groot is waardoor je juist alleen maar meer zult verlangen naar ongezonde lekkernijen.

Op deze manier kan ik dus nog steeds genieten van croissantjes en pizza. En als ik mijn ogen dicht doe misschien ook nog van het gevoel in Italiรซ en Frankrijk! ๐Ÿ˜‰

‘Probeer deze vragen eens voor jezelf te beantwoorden…’

Wat versta jij onder โ€˜normaalโ€™ doen? Waarom wil jij de draad weer oppakken? En wat wil jij komende periode bereiken? Probeer deze vragen eens voor jezelf te beantwoorden en stel aan de hand van jouw antwoorden een doel! Denk aan โ€˜2x in de week sporten om mijn conditie terug te krijgen!โ€™ Of โ€˜2 stuks fruit per dag eten voor de nodige vitamines!โ€™

En nog een tip:ย Je bent vast niet de enige de na de vakantie graag de draad weer wil oppakken. Deel je doelen met je vriendjes en vriendinnetjes en probeer elkaar te motiveren! Ga bijvoorbeeld samen een uurtje sporten of ga lekker samen โ€˜gezondโ€™ koken.

โ€˜KORTOM: โ€ฆeen boterham met een dikke laag hagelslag!โ€™

Kortom: GA LEKKER NORMAAL DOEN. Geniet met mate van een zakje chips tijdens de film of een boterham met een dikke laag hagelslag! Maar zorg dat je je dag weer begint met een voedzaam ontbijtje (dat je lekker vindt). Op deze manier zullen die extra vakantiekilo’s er vanzelf wel weer vanaf gaan! ๐Ÿ˜‰

Succes met het nieuwe studiejaar/ werken!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie