Als ik 1 dag iemand anders zou mogen zijn…

dagiemandandersJUFFROUWW!! Hoe oud zijn jouw kinderen eigenlijk? Hoe heet je man? En waarom heb je je pyjamabroek aan naar school?  Dit zijn typische vragen die kinderen regelmatig aan mij stellen. Wat ik uit deze vragen haal? >> ONBEZORGD- & EERLIJKHEID. In deze blog vertel ik waarom ik graag voor één dagje met deze kinderen zou willen ruilen! Ik ben benieuwd of jij er ook zo over denkt… 😉

“MOETEN, MOETEN, MOETEN…”

Het is vroeg in de ochtend, het is nog schemerig buiten en het schelle geluid van mijn wekker galmt (te hard) door mijn studentenkamertje. Ik MOET opstaan en ik MOET mezelf gaan klaarmaken voor deze dag. Terwijl ik de deuren van mijn klerenkast opentrek, besef ik dat ik vandaag echt even een wasje MOET gaan draaien. Nadat ik mezelf heb aangekleed loop ik naar de keuken. Terwijl ik mijn ontbijt klaarmaak, bedenk ik dat ik ook een lunchpakketje MOET maken en meenemen. Ik MOET immers de hele dag naar college en om nou alweer een broodje in de kantine te kopen…

Hierboven zag je een voorbeeldje waarbij al 5x ‘moeten’ voorkwam, en dat was alleen nog maar mijn ochtend…

“Ik vind ‘Jip en Janneke’ leuk en stippen ook…”

Mama komt mijn slaapkamer binnengeslopen en ik word wakker van een kusje dat ze op mijn voorhoofd geeft. Zachtjes fluistert ze: ‘Het is tijd om op te staan.’ Ik pak mijn knalpaarse ‘Jip en Janneke’ T-shirt uit de kast en doe mijn groene tuinbroek met stippen eroveraan (natuurlijk zonder enig benul dat die items totaal niet bij elkaar passen). Ik vind ‘Jip en Janneke’ leuk en stippen ook dus dit vond ik een goed plan. Als ik beneden kom heeft mama al twee boterhammen met pure hagelslag in stukjes gesneden en een beker melk voor mij klaargezet. Rustig smikkel ik mijn ontbijtje op terwijl mijn haar wordt gevlochten…

Zie jij het verschil?

wildchild

Dit is de reden waarom ik graag één dag kind zou willen zijn. Eventjes niets MOETEN maar: dingen BELEVEN & PUUR ERVAREN, ONBEZORGD ZIJN en GENIETEN. Niet bezig zijn met wat andere mensen van je denken maar lekker doen waar jij zin in hebt. Niet nadenken over wat er nog allemaal op je to-do list staat maar van papa en mama te horen krijgen als er iets gedaan moet worden. En niet teveel nadenken over je toekomst… Enkel of je brandweerman of Disneyprinses wilt worden…

Ja, ik zou heel graag één dagje willen ruilen met een kind!

Liefs,
Jip

 

 

There are 2 comments for this article
 1. onedaywes 8 september 2017 06:28

  Ik vind dat je helemaal gelijk hebt! Hoewel ik dat toen niet vond (ik wilde maar wat graag volwassen zijn omdat je alles kon doen en laten wat je wilde) :p daarom vind ik het belangrijk altijd wat kind in je te houden en je te verwonderen over dingen 🙂

 2. Billions of Lives 8 september 2017 16:40

  Herkenbaar! Je schrijft heel puur en oprecht, leuk!
  Neem eens een kijkje op mijn blog, ik ben benieuwd wat je ervan vindt 🙂
  Als je me zou willen terug volgen, zou echt super zijn!
  Liefs,
  Laura

Geef een reactie