Recept: kwarkbollen met rozijnen.

Zondagochtend, tijd voor een uitgebreid ontbijt! Vandaag deel ik mijn kwarkbollen recept met jullie. Gemakkelijk te maken (want even alles mixen en dan 15 minuutjes in de oven) en ook nog eens heel lekker!! Ben je benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder. Pssst! Verwarm je oven maar vast voor… 😉kwarkbollen11

Ingrediënten (voor 6 kwarkbollen):

– 75 gram rozijnen
– 125 gram Optimel kwark (ik koos voor de smaak appel en kaneel).
– 100 gram meel (ik had nog speltmeel in huis).
– 1 ei
– snufje zout
– 1 theelepel bakpoeder

Hoe maak je het?

Zoals ik al zei. Het is vrij gemakkelijk om deze kwarkbollen te maken. Je hoeft er echt geen keukenprinses voor te zijn (gelukkig maar). Om te beginnen zet je de oven op 180 graden om voor te verwarmen. Vervolgens pak je een bak/kom/schaaltje of iets wat daar op lijkt en mix je alle ingrediënten door elkaar (de rozijnen, de kwark, het (spelt)meel, het ei, het zout en het bakpoeder). Je kunt het beslag gewoon met een vork of een garde door elkaar mixen. Als het beslag klaar is beleg je de bakplaat met bakpapier en maak je met een lepel 6 gelijke bollen (zie foto hieronder).

kwarkbollen33

Vervolgens schuif je de bakplaat in de oven en laat je de bolletjes 15 tot 20 minuten op 180 graden bruin worden. (Let wel op! Iedere oven is anders! #jewiltzenietzwarthebben. Laat de bolletjes vervolgens afkoelen en AANVALLEN MAAR!

kwarkbollen22

Nog een handige tip! Je kunt de bolletjes gemakkelijk voor de volgende dag bewaren! Dan is het al helemaal een makkelijk ontbijtje toch? 😉 Doe ze in een zakje en YUM! Je hebt een lekker ontbijtje voor onderweg!

Voedingswaarden per kwarkbol:

Kcal = 136
Koolhydraten = 23 gram
Eiwitten = 5 gram
Vetten = 1.6 gram

Heb jij dit receptje nu gemaakt? Laat mij dan in een reactie weten wat je ervan vindt! En heb je nog een ander heerlijk ontbijt-idee voor volgende week zondag? Dan hoor ik dat ook graag! 🙂

Fijne zondag.

Liefs,
Jip

kwarkbollen44

There are 9 comments for this article
  1. Pingback: Friday favourites #56 – Jipsanders.com
  2. Pingback: Zondagsontbijtje #2 – Wentelteefjes – Jipsanders.com
  3. Jessica 16 oktober 2017 10:42

    Ik heb deze al een aantal keer gemaakt. In een woord: HEERLIJK!

  4. Pingback: JIPS weekdagboek #172 – Jipsanders.com
  5. Anneke 29 april 2020 16:04

    Jahoor, hier ook aan t bakken gegaan. Ik heb ze met glutenvrij meel en griekse yoghurt gemaakt, superlekker waren ze!!!!

Geef een reactie