Recept: Wentelteefjes

wentelVorige week zondag maakte ik lekkere kwarkbollen met rozijnen. Vandaag ga ik voor een receptje met brood! Want ook dat vind ik erg lekker. Alleen al voor de geur zou je dit receptje eens moeten uitproberen. Wat ik precies ga maken? Wentelteefjes! Benieuwd geworden? Kijk dan snel mee 😉

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • Sneetjes brood
    Hoeveel? Dat ligt aan hoe erg jouw maag knort ? Ik kies vaak voor 3 sneetjes.
    Welk soort brood? Ook dat is persoonlijk. Volkoren is natuurlijk ‘gezonder’ maar als jij wit brood lekker vindt dan kan dat natuurlijk ook!
  • 1 eitje
  • Scheutje melk
  • Snufje kaneel
  • Snufje vanillesuiker

Hoe maak je het?

Je doet het ei, een scheutje melk, een snufje kaneel en een beetje vanille suiker in een diep bord. Roer deze ingrediënten goed door elkaar. Zet een pannetje op het vuur, giet boter/olie in de pan en laat dit eventjes warm worden. Dip beide kanten van brood in het mengsel van ei en melk (zorg dat de boterham goed besmeerd is). Leg het brood vervolgens in de pan. PAS OP! Het brandt snel aan… (ik spreek uit ervaring helaas). Laat het sneetje brood bruin worden op een laag vuurtje en draai de boterham vervolgens een keertje om. Herhaal dit voor de andere sneetjes brood. Als alle boterhammen klaar zijn kun je aanvallen! Of kies jij nog voor een aantal lekkere toppings? Denk aan honing, fruit of extra kaneel.

Eet smakelijk!

wentel

Voedingswaarden (3 sneetjes brood):

(zonder toppings)
Kcal = ± 389
Koolhydraten = ± 50 gram
Eiwitten = ± 18 gram
Vetten = ± 13 gram

Heb jij dit receptje nu gemaakt? Laat mij dan in een reactie weten wat je ervan vindt! En heb je nog een ander heerlijk ontbijt-idee voor volgende week zondag? Dan hoor ik dat ook graag! ?

Fijne zondag.

Liefs,
Jip

Het receptje van de kwarkbollen met rozijnen van vorige week vind je hier!
kwarkbollen22

be the first to comment on this article

Geef een reactie