Recept: kwark met gebakken banaan.

Van een boterham met pure hagelslag tot een bakje Griekse yoghurt met aardbeitjes… Iedereen heeft ze denk ik wel: standaardontbijtjes! Een ontbijtje dat ik vaak eet is kwark met banaan, een appeltje en wat havermout. Vandaag had ik stiekem gewoon hele erge zin in mijn standaardontbijtje. Ik besloot er wel een twist aan te geven! Benieuwd? Zie dan het receptje hieronder! 🙂

gebakkenbanaan

Ingrediënten (voor 1 persoon):

– 250 (magere) kwark
– 1 banaan
– 1 appeltje
– snufje kaneel
– lepeltje honing

Hoe maak je het?

Zet een pannetje op het vuur, doe er een scheutje olie in en laat dat warm worden. Ondertussen snijd je de banaan en appel in kleine stukjes. Zodra de pan (en de olie) verhit is doe je de stukjes fruit in de pan. Meng dit met een scheutje honing en een snufje kaneel. Terwijl het fruit in de pan warm wordt, kun je de kwark alvast in een schaaltje doen (de hoeveelheid is natuurlijk geheel aan jou). Het fruit is na een paar minuutjes bakken al klaar! Top de kwark met het gebakken fruit en als je het lekker vindt, kun je er natuurlijk ook nog andere toppings op doen! Denk bijvoorbeeld aan rozijntjes, havermout of nootjes.

Eet smakelijk en geniet van je zondag! 🙂

Voedingswaarden:

(1 persoon, zonder toppings):
Kcal = ± 350
Koolhydraten = ± 59 gram
Eiwitten = ± 26 gram
Vetten = ± 1 gram

Liefs,
Jip

There are 2 comments for this article
  1. Rosemarijn 24 september 2017 11:30

    Hihi super leuke rubriek dit! Houd alleen niet van banaan, dus deze valt af voor mij 🙂

  2. karinhaarblog 25 september 2017 18:02

    Dat klinkt heerlijk zeg ,wat een leuk idee,ik ga het zeker maken dank je wel !?

Geef een reactie