Met peperdure fietsen door het centrum van Amsterdam met RAPHA!

rapha11.jpg‘Jip wil je meedoen met een wielrenworkshop die wordt gegeven door echte profs?’ JA HOOR! Super leuk zelfs. Ik heb één keer eerder op een wielrenfiets gezeten en ik kan zeggen dat ik daar heel blij van werd! Met deze ervaring stapte ik gisteren vol enthousiasme in de trein richting Amsterdam, op weg naar het Rapha Clubhuis…

‘Wauw wat een gave winkel!’ Was mijn eerste reactie (zie foto’s hieronder).

rapha7rapha4rapha1

We startten de avond met een koffietje en een welkomspraatje van Marit Huisman over Rapha. Rapha is een wielrenmerk met volgens hun de ‘beste wielerkleding en -accessoires ter wereld’. Daarnaast is er een Rapha cycling club, dat in verschillende steden over de wereld verspreid is. Ben je bijvoorbeeld een keertje op reis naar Londen? Dan zou je daar als lid een fietsje kunnen lenen.

“…zonder onderbroek?!”

Na het praatje was het tijd voor het échte werk. Nadat ik mezelf in het wielrenpakje had moeten hijsen (ja dat gaat nog niet zo gemakkelijk) merkte iemand op dat je er eigenlijk zonder onderbroek in moet. Opnieuw dan maar. Nu ik mezelf ‘goed’ in het wielrenpakje had gehesen konden we echt vertrekken. Wie ons gingen trainen: voormalig olympisch baanwielrenner Tim Veldt, Professioneel trainer Wim Jan en ex prof Marit Huisman!

Maar eerst nog eventjes een groepsfotootje:
rapha9.png

“…heel veel paaltjes!!!”

Hoe ik het eerste stuk van de rit heb ervaren? Stoplicht. Tram. Stoeprandje. Overstekende mensen. Scooter van rechts. Nog een tram. Nog een rood stoplicht. Een te scherp bochtje. Stoeprandje. Stoplicht. En heel veel paaltjes!!! HELP. Als onervaren wielrenner dat in een dorp is opgegroeid was dit stress, stress en nog meer stress.

“…proberen om niet te vallen.”

Eenmaal de stad uit begon ik het fietsen wat meer onder de knie te krijgen. Ik kon meer ontspannen en mijn snelheid rustig aan verhogen. Toen een medewielrenner de opmerking maakte ‘wat is de natuur hier mooi!’ besefte ik dat ik eigenlijk nog helemaal niet om me heen had gekeken. Ik was zooo gefocust op mijn fiets (en dan bedoel ik proberen om niet te vallen).

Diegene had wel gelijk, WAUW de uitgestrekte weilanden en het ondergaande zonnetje maakte de fietstocht nog aantrekkelijker. Aangezien ik nog geen skills heb om op de fiets foto’s te maken ontbreken de omgevingsplaatjes/ filmpjes. Maar een volgende keer zal ik een poging wagen. 😉

rapha10

We kregen gedurende de workshop veel uitleg over bochten maken, je houding op de fiets en fietsen in een waaier. Ik heb veel geleerd en het is me gelukt om zowel de fiets als mijn knieën heel te laten (JEEJ!).

Achteraf was het natuurlijk tijd voor een borrel!

rapha5.JPG

rapha8

Bedankt Marit, Tim, Wim-Jan en de rest van het team! En hopelijk tot de volgende keer 🙂

Liefs,
Jip

Wielrenkleding: Rapha
Fietsen: Canyon

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: Friday favourites #58 – Jipsanders.com

Geef een reactie