Boekreview #1 FIT METHODE + kortingscode!

fitmethode1Even helemaal wegdromen in een verhaal, inspiratie opdoen voor het diner van vanavond of gewoon mooie plaatjes bekijken. Dat is de kracht van boeken! Omdat ik zelf blij word van lezen (en plaatjes bekijken) wil ik wat vaker boeken gaan reviewen! Om te laten zien wat er allemaal voor leuks te vinden is. Van kookboeken tot interessante verhalen en van fitness- tot gezondheidsboeken. Vandaag start ik met de FIT methode. Let’s GO!

Wat is de Fit methode?
“Steeds meer mensen streven een gezonde(re) leefstijl na. Maar wie met vragen zit over fitter worden, raakt al snel verstrikt in een wirwar van adviezen. … De FIT methode is uitgebracht om een einde te maken aan ál je vragen…”

Het is een soort ‘plan voor een fit lichaam’ dat bestaat uit 328 pagina’s vol met adviezen en antwoorden op vragen geschreven door personal coaches, sportdiëtisten & professionals. Van ‘Hoe verloopt spieropbouw’ tot ‘Wat is de beste cardiovorm?’ en van “Waar haal ik de motivatie vandaan?’  tot ‘Hoe vaak moet ik eten op een dag?’

Tops

Praktisch en overzichtelijk
Het boek is ingedeeld in de hoofdstukken MINDSET, BEWEGING, TRAINING, HERSTEL en VOEDING. In een duidelijke inhoudsopgave wordt verwezen naar de adviezen en vragen. Op deze manier kun je gericht zoeken naar een bepaald onderwerp.

fitmethode2.JPG

Soms heb je ellenlange verhalen over wat goed of fout is over een bepaalde onderwerp. Terwijl je vaak gewoon even snel het antwoord op je vraag wil hebben. Dit boek is ingedeeld aan de hand van vragen waardoor het boek praktisch in gebruik is. Heb je een vraag? Dan is het enkel een kwestie van eventjes opzoeken.

Kortom, het boek is praktisch én overzichtelijk!

Uitgebreid
Daarnaast vind ik het boek erg uitgebreid. Er wordt niet alleen maar verteld over hoe je kunt afvallen (waar veel boeken zich op richten). Ook kun je lezen hoe spieropbouw in zijn werk gaat. Daarnaast worden onderwerpen besproken zoals rust en voeding wat natuurlijk ook heel belangrijk is. Er wordt algemeen uitleg gegeven zoals ‘Wat gebeurt er als je sport?’ Terwijl er ook specifiek ingegaan wordt op vragen als ‘Hoeveel herhalingen moet ik doen?’. Van alles wat dus!

Wetenschappelijk onderbouwd
Is het wel waar wat mensen allemaal zeggen? Op het internet moet je natuurlijk blijven opletten waar een bepaald antwoord/theorie vandaan komt. Zoals ik al zei is het boek samengesteld door personal coaches, sportdiëtisten en professionals. De antwoorden zijn gebaseerd op wetenschappelijke literatuur waarvan de bronnen achterin het boek te vinden zijn.

fitmethode4

Tips

Échte foto’s, uiterlijk
Natuurlijk is de inhoud van een boek het belangrijkste maar als fotografie-liefhebber vind ik het leuk als er mooie foto’s aan een boek zijn toegevoegd. Dat mis ik stiekem wel een beetje in de FIT METHODE. Échte foto’s in plaats van enkel getekende illustraties. Tip van Jip voor een volgende boek! 🙂

Recepten
Er staan wel een aantal ontbijtrecepten achterin het boek  maar daar blijft het ook bij. Voor een volgende boek zou ik het aanraden om wat meer recepten toe te voegen. Zodat mensen niet alleen kunnen lezen ‘of brood gezond’ is. Maar er in de praktijk ook meteen mee aan de slag kunnen!

fitmethode3

Het boek in 3 woorden:

Praktisch, duidelijk & interessant!

Conclusie

Al met al, vind ik het een praktisch boek waar je als sporter veel van kunt leren! Het is naar mijn mening niet per se een ‘mooi’ boek maar dus zeker wel handig als je als sporter even niet meer weet waar je informatie moet zoeken.

Het boek kun je hier bestellen voor 29,95 euro.
PSSSST! Met de kortingscode: ‘5kortingjipsanders’ krijg je 5 euro korting!

Liefs,
Jip

 

 

 

 

 

be the first to comment on this article

Geef een reactie