Recept: ontbijtwafels met appel en rozijnen.

wafels1YUM! Zondagsontbijtje nummer 4 zijn wafels geworden! Met onder andere appel, honing, kaneel en rozijntjes. Een herfstig, voedzaam ontbijtje waar je perfect je dag mee kan beginnen! Het recept + de voedingswaarden lees je hieronder.

Ingrediënten

– 50 gram (spelt)meel
– 1 of 2 eieren
– een scheutje melk
– een snufje bakpoeder
– 1 appeltje
– een snufje kaneel
– een handje rozijnen (+- 25 gram)
– een scheutje honing
– olie/boter
– een wafelijzer natuurlijk 🙂

Hoe maak je het?

Vet het wafelijzer in met een beetje olie of boter en laat dit warm worden. Mix ondertussen het (spelt)meel, het ei, de melk, en de bakpoeder door elkaar in een kom. Snijd de appel vervolgens door de helft, één helft rasp je in kleine stukjes en voeg je toe aan de rest van het beslag. (De andere helft bewaar je voor de toppings). Tot slot voeg je 2/3e van de rozijntjes toe aan het beslag.

Nu is je beslag klaar en kun je dit in het wafelijzer gieten. Verdeel het beslag goed en doe vervolgens het wafelijzer dicht. Wacht tot het lampje groen wordt (dit duurt bij mij meestal maar 2 minuutjes) en klaar is je ontbijt!

Top de wafels vervolgens nog met een scheutje honing, de overige rozijntjes, een snufje kaneel en de overige appeltjes. Eet smakelijk!

wafels3

wafels2

Voedingswaarden:

(2 wafels, inclusief toppings 1 ei gebruikt):
Kcal = ± 473
Koolhydraten = ± 73 gram
Eiwitten = ± 16 gram
Vetten = ± 11 gram

Liefs,
Jip

There are 3 comments for this article

Geef een reactie