Eetdagboekje oktober 2017

Ik neem jullie weer mee aan de hand van een eetdagboekje! Drie dagen lang heb ik mijn voeding bijgehouden waarvan ik één dag voornamelijk thuis was, één dag een zware workout had (halve marathon!) en één dag aan het werk was op stage. Kortom, drie totaal verschillende dagen. Hoe die er qua voeding uit zagen? Dat zal ik in deze blog laten zien! Let’s go.

zaterdag:

Ontbijt: Standaard kwark-ontbijtje.
Deze zaterdag kon ik uitslapen en op mijn gemak ontbijten. Ik moest alleen nog wel even wennen aan het feit dat ik mijn voeding ‘moest’ fotograferen + Jip had honger. Dus geen foto van dit ontbijtje maar het bestond uit het volgende: 250 gram magere kwark, 1 banaan, 1 appel, 2 eetlepels havermout en een snufje kaneel.

Snack: Rijstwafels met ei.
Om 10:30 krijg ik vaak weer trek. Ik had zin in ei en maakte twee rijstwafels met hüttenkäse en een gekookt eitje voor mezelf. Wat dit extra lekker maakt?! >> een snufje peper en zout!

Lunch: Club sandwich mét frietjes!
comigolunch
In de middag had ik een lunchafspraak met mijn lieve oma. Als er een club sandwicht MÉT frietjes op de menukaart staat dan weet ik gelukkig meteen wat ik moet kiezen! YUM!

Avondeten: Macaroni met kipgehakt.
macaroniAndere hardlopers zie ik de avond van te voren altijd ‘koolhydraten stapelen’. Ik besloot dit maar na te doen en at mama’s lekkerste macaroni. Ik at de macaroni wel met kipgehakt in plaats van normaal gehakt want dat vind ik een stuk lekkerder! Zo lekker dat ik twee keer opschepte. 🙂

Een toetje of snack kon er helaas niet meer bij deze avond.

Zondag:

Vandaag stond een halve marathon op het programma!! Om deze reden at ik voor mij zo ‘normaal’ mogelijk, geen nieuwe en gekke dingen dus.

Ontbijt: Overnight oats.
overnightoats
Ik eet vaker havermout + het geeft veel energie. Het leek mij het perfecte ontbijtje voor deze spannende en zware dag. Veel mensen vinden ’s ochtends een havermoutje maken te veel tijd kosten. De oplossing? Dit recept! Je vindt het hier!

Lunch: Belegde broodjes voor de start.
prerunningvoer
Ook met de lunch probeerde ik mijn ‘normale’ eetpatroon te volgen. Ik at één hard broodje en één zacht bolletje met tonijnsalade, kipfilet en sla. Hopen dat deze maaltijd goed valt!

Pre running snack: Banaan en gaan.
img_2622
Voor dat laatste beetje energie dat we nodig hadden om te knallen aten we allebei een banaantje voor de start. WE WERE READY!

After-running drankje: Wijn!
wijn
AND YES! WE DID IT. Ik vond dat ik een wijntje verdiend had. 🙂 Of drie.

Nog meer after-running snacks: Eiwitshake + chips
shakechips
Ik at ook nog dit in het kader van BALANS? 😉

Avondeten: Frietjes met kroket.
frietjes
Nog een tip van Jip: ga je wijn drinken na het hardlopen? Zorg dat je goed eet! Jeetje wat gaat dat snel.

Maandag:

De halve marathon was voorbij, ik heb het goed gevierd en het was deze maandag tijd om weer normaal te gaan doen. Let’s go.

Ontbijt: Standaard kwark-ontbijtje in de trein.
standaardontbijtjetrein
In tegenstelling tot zaterdag, wist ik mijn favo kwark-ontbijtje op deze vroege morgen wel vast te leggen. Wederom at ik 250 gram magere kwark met een banaantje en een appel. Dit keer voegde ik geen havermout toe maar een schepje eiwitpoeder. Mijn spieren deden namelijk AUWWW!

Tussendoortje: om 10:30 at ik een plakje bananenbrood met dadels. Het recept hiervan vind je hier.

Lunch: Twee bolletjes en Cup-à-Soup.
lunchbroodjes.jpg
Om half 1 begon mijn maag weer te rommelen en at ik twee zachte bolletjes met kipfilet, sla en een gekookt eitje. En niet te vergeten: Cup-á-Soup!

Tussendoortjes: (Te)veel Napoleons!
napoleons.jpg
Aan de ene kant ben ik blij dat deze pot in ons kamertje staat, aan de andere kant ook weer niet… 😉 Pssssst! Ik pik altijd de rode eruit!

Avondeten: Zoete aardappelfrietjes met een zalmburger en salade.
zoeteaardappeldinner
Dat moment dat je thuis komt gestrompeld (#spierpijn) na een lange dag stage en het eten voor je klaar staat! We aten een zalmburger met een lekkere salade + zoete aardappelfrietjes met appelmoes!

Tussendoortje: Bakje kwark met muesli.
kwarkavond
‘S avonds had ik WEER honger (ik denk dat het aan de halve marathon lag) en at ik nog een bakje kwark met muesli.

Neem jij ’s avonds voor het slapengaan ook vaak nog een avondsnack?

Liefs,
Jip

There are 2 comments for this article
  1. Ilse 12 oktober 2017 13:03

    Jaa ik heb altijd aan avondsnack hahah, iets van (een aantal) biscuitjes, crackers of bakje yoghurt met muesli en noten. En sochtends word ik ook altijd wakker met trek. Leuk om dit weer eens te lezen Jip!

Geef een reactie