Recept: havermoutpizza met aardbeien.


Zou je net als ik iedere dag pizza willen en kunnen eten? Dan is dit receptje misschien wel wat voor jou! Let’s GO!

Ingrediënten (voor 2 personen):

– 75 gram havermout
– 100 gram magere kwark
– 2 eieren
– 25 gram rozijntjes
– snufje kaneel

Hoe maak je het?

Start met het aanzetten van de oven op 180 graden zodat deze straks goed voorverwarmd is. Nu kun je aan de slag gaan met het maken van de bodem! Doe alle ingrediënten samen in een kom en roer dit goed door elkaar. Ik doe dit vaak gewoon met een vork. Je kunt ook een blender gebruiken maar dat is hierbij dus niet per se nodig (psssst minder afwas!). Vervolgens leg je een stuk bakpapier op een bakplaat en maak je een rondje van het beslag (of een vierkant als je een vierkante pizza wilt hebben 😉 ). Zorg dat de bodem overal even dun is, dat is voor straks het lekkerste. Zet de bakplaat vervolgens in de oven voor 20 minuten op 190 graden. Let op! Iedere oven is natuurlijk anders maar de bodem is klaar als ‘ie mooi bruin is.


Nu kun je gaan beginnen met het toppen! Ik koos voor kwark met aardbeitjes en chocolademuesli. Maar appel met appelstroop, of pindakaas met banaan of dadels en  blauwe bessen lijken mij ook allemaal lekker om erop te doen. Kortom, genoeg keuze!

Eet smakelijk! Je kunt deze mooie dag ‘gezond’ beginnen met pizza!

Voedingswaarden:

(Bodem, 2 personen):
Kcal = ± 645
Koolhydraten = ± 73 gram
Eiwitten = ± 37 gram
Vetten = ± 24 gram

Heb je dit receptje nu uitgeprobeerd? Laat dit me dan weten in een reactie! Vind ik leuk 🙂

Fijn weekend!

Liefs,
Jip

 

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: Friday favorites #61 – Jipsanders.com

Geef een reactie