Sportdagboekje oktober 2017

Sportdagboekje nummer 4 start met de halve marathon! Maar hoe zag de rest van de week eruit? Liep ik de hele week rond als een manke pinguïn? Of sportte ik er meteen weer op los? Ik vertel het in deze blog!

Zondag: Halve marathon Eindhoven 2017!

Processed with VSCO with f2 preset
YES! WE DID IT! (Zoals je ondertussen misschien al wel gezien hebt). Hoe de wedstrijd precies verliep en of we ons oude record verbeterd hebben kun je teruglezen in het wedstrijdverslag.


Maandag:
 een HOOGNODIGE rustdag!!!

spierpijn.pngEn ja, HOOGNODIG moet in hoofdletters geschreven worden. Want jeetje, mijn lichaam was OP, KAPOT, MOE, UITGEPUT. Ik voelde me als een vaatdoek die eigenlijk zijn tijd al wel gehad had. Laten we zeggen dat ik al moeite had met traptrede nummer 1… Dit was een laaaaaaangee dag. 🙂

Dinsdag: rust

Ondertussen was er al vooruitgang te zien in de bewegingen die mijn lichaam kon maken maar nog steeds voelde ik me niet helemaal op en top. Aangezien ik nog steeds een aantal spieren voelde waarvan ik eerder niet wist dat ik ze had, maakte ik de verstandige keuze om er nog een rustdagje aan vast te plakken.

Woensdag: krachttraining bovenlichaam

sporten.jpg

Vandaag wilde ik weer een poging wagen! (Maar nog niets met de benen!) Op deze woensdagmiddag trainde ik mijn buikspieren en deed ik een aantal rugoefeningen zoals pull-ups, cable seated low row en de lat pulldown.

Donderdag: YOGA op een Supboard + voetbaltraining!
JanBijlCom_4271_preview

EINDELIJK was het zover! Mijn benen voelden weer oke. Net op tijd, want vandaag stonden wel twee workouts op de planning! Nummer 1 was Yoga op een Supboard?! En ja dat  ging beter dan verwacht. Nogmaals bedankt Oneill’ dat ik mocht deelnemen aan dit event! (Foto: Jan Bijlsma). Maar ik was nog niet klaar voor die dag. Ik had namelijk ook nog workout nummer 2 –> voetbaltraining!

Vrijdag: krachttraining bovenlichaam

krachttraining.jpgDeze vrijdag trainde ik borst en schouders. En zoals je misschien kunt zien had ik het zwaar! Hoewel ik mijn benen weer met rust liet, merkte ik aan mijn lichaam dat ’t nog steeds niet allemaal hersteld was. Ik deed oefeningen als de military press, bench press en dumbbell flies.

Zaterdag: de benen los rennen!

hardlopen
Op de een of ander manier voelden mijn benen nog steeds krampachtig en zwaar. ‘Misschien moest ik juist weer eventjes gaan hardlopen om alles los te maken’, was mijn gedachte. Ik trok mijn hardloopschoenen uit de kast en maakte 5 kilometers op mijn gemak. Het was een heel fijn rondje in het zonnetje op de vroege zaterdagmorgen!

Zondag: Voetballen!!

voetballen.jpgPrecies een week na de halve marathon rende ik gelukkig weer zonder pijntjes vrolijk achter de bal aan. Nouja, niet helemaal vrolijk want we verloren onterecht de wedstrijd maar het was wel een heerlijke en vooral zonnige middag!

Heb jij een sportieve week gehad? Laat het me weten!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie