Recept: ontbijtsushi met banaan en pindakaas.

Oke, ik had heel erg veel zin om dit receptje te maken!! Eerder zag ik verschillende varianten van ontbijtsushi voorbijkomen. Van Nutella tot appelstroop en van sushi met nootjes tot een hartige variant met kaas. Omdat ik dol ben op de combinatie pindakaas en banaan, maakte ik ontbijtsushi met deze ingrediënten! En het was lekkerrrrrr! Kijk je mee?

20171022_081147000_iOS

Ingrediënten:

De ingrediënten heb ik niet precies tot op de gram gewogen. Ik heb het een beetje op gevoel gemaakt totdat het beslag goed was.

– ongeveer 30 tot 40 gram havermout
– een scheutje melk (tot het beslag dun genoeg is)
– 1 ei
– 1 banaan
– pindakaas (zoveel jij wilt)
– een snufje kaneel
– een beetje honing (optioneel)

Hoe maak je het?

Maak eerst het pannenkoekbeslag van de volgende ingrediënten: havermout, melk, ei en kaneel. Doe en scheutje olie/boter in de pan en laat dit warm worden. Giet het beslag vervolgens in de pan en maak er een mooie bruine pannenkoek van. Als de pannenkoek klaar is, besmeer je deze met een laagje pindakaas. Je kunt er ook nog een beetje kaneel overheen strooien maar ik vind kaneel in het beslag al genoeg. Rol de pannenkoek vervolgens om een banaan heen en snijd het geheel in plakjes. Voilá, je ontbijtsushi is klaar! Om het helemaal lekker te maken deed ik er ook nog een beetje honing overheen.

Voedingswaarden:

(1 persoon):
Kcal = ± 450
Koolhydraten = ± 58 gram
Eiwitten = ± 20 gram
Vetten = ± 17 gram

Heb je dit receptje nu gemaakt? Laat me dan weten wat je ervan vond! 🙂

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie