Die ‘ik-wil-meer’ mindset… herkenbaar?

‘Yesss, 40 kg bankdrukken is gelukt!’ Of ‘Jaaaa, ik heb een halve marathon binnen de 2 uur gerend!’ Ik denk dat iedereen het wel eens meemaakt: het behalen van overwinningen… Hoe groot of klein deze ook mogen zijn. In deze blog schrijf ik een stukje over mijn ‘ik-wil-meer’ mindset en ben benieuwd of dit ook herkenbaar is voor jou!

‘Biertjes en strakke broeken…’

Hoe ik mijn studententijd heb ingeluid? Met bier, nog meer bier en vooral geen tijd om te sporten. Deze verandering resulteerde in het feit dat mijn broeken wel erg strak kwamen te zitten… Hoewel ik nooit echt ‘stevig’ ben geweest, voelde ik mezelf op dat moment wel futloos en totaal niet fit. Na een aantal maanden besloot ik om het sporten weer op te pakken en mezelf iets minder te focussen op al dat bier.

‘Nóg een stapje verder…’

Ik ging 2 á 3 keer in de week sporten en dronk nog maar 1 á 2 keer in de week wat biertjes. Ik ontdekte krachttraining en ging dit steeds vaker doen. Het duurde dan ook niet lang voordat ik verandering zag aan mijn lichaam. Ik voelde me steeds fitter en besloot nog een stapje verder te gaan door op mijn voeding te gaan letten. Eerder was ik hier totaal niet mee bezig maar het feit dat ik verandering zag, maakte mij nog gemotiveerder. Het resultaat van dit stapje verder? Weer enorm veel verandering! Ik voelde me goehoeeeed!

‘Ik wil MEER, SNELLER, BETER…’

Een ander voorbeeld waarbij je die ‘ik-wil-meer mindset’ terug ziet komen, is mijn ‘hardloopcarriére’ (of hoe ik het dan ook moet noemen). Ik begon met hardlopen puur voor de lol en had nooit als doel een halve marathon uitlopen. Toch begon ik met trainen voor deze afstand. Eerst met de gedachte ‘Ik ben blij als ik de finish haal’ toen ‘Ik wil onder de twee uur rennen’ en nu wil ik weer een stukje sneller! Oftewel, ik wil MEER, SNELLER en BETER.

img_3606

‘Ik kan best begrijpen dat mensen té veel willen…’

De laatste jaren lijkt het alsof steeds meer mensen de biertjes achterwege laten (of in ieder geval verminderen) en in de plaats daarvoor de sportschool induiken. Zijn meer mensen die ‘ik-wil-meer’ mindset tegengekomen?

Vooral toen ik begon met sporten dachten veel mensen dat ik doorsloeg. Opmerkingen als ‘Jip, eet je wel genoeg?’ of ‘Een tweede hamburger, weet je dat wel zeker?’ kreeg ik regelmatig te horen. (Hier heb ik eerder een blogje geschreven die je hier terug kunt lezen). Ik heb zelf nooit dat gevoel gehad maar ik moet zeggen dat ik het met deze mindset ergens best kan begrijpen dat mensen té veel willen en té snel willen. Oftewel, doorslaan in hun gedrag en veranderingen.

Heb jij dit gevoel wel eens ervaren? Dat je steeds maar méér wil? Verder wilt? Sneller wilt? Ben jij je hier bewust van? Daar ben ik best benieuwd naar!

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Hilde 24 oktober 2017 14:13

    Ik herken het wel. Vooral inderdaad in de huidige maatschappij waar in mijn beleving de ‘alles-is-mogelijk-als-je-maar-wil-mentaliteit’ steeds vaker boven komt.
    Zelf heb ik dat ook zeker wel eens. Het gevaar voor mezelf is dan vooral om niet tevreden en minder dankbaar te zijn. Aan de andere kant vind ik het ook belangrijk om mezelf uit te dagen en alles eruit te halen…

Geef een reactie