Recept: mugcake met honing.

Cake eten in de ochtend? Dat moet een goede dag worden! 😉 Daarbij is het cakeje binnen 5 minuutjes klaar én is het ‘gezond’ te noemen… Kijk je mee?

mugcake

Wat heb je nodig?

– 1 ei
– 1 banaan
– 40-50 gram havermout
– een theelepel honing
– heel veel toppings!
(- een mok of klein schaaltje)
(- een magnetron)

(Het is altijd een beetje uitvogelen met de hoeveelheid van de ingrediënten voor de textuur van het cakeje, ik gebruik bovenstaande hoeveelheden).

Hoe maak je dit leuke en ‘gezonde’ cakeje?

Allereerst prak je de banaan tot een moes (ik doe dit gewoon met een vork). Vervolgens meng je de ‘moes’ samen met de overige ingrediënten in de mok/het schaaltje. Mix het goed door elkaar! Vervolgens zet je het schaaltje ongeveer 3 minuten in de magnetron (800 Watt). Een tip is om er bij te blijven staan als het cakeje in de magnetron staat. Het kan namelijk per magnetron verschillen hoe lang het cakeje nodig heeft om te garen… Zo heb ik wel eens meegemaakt dat het cakeje te lang in de magnetron stond en toen ‘ontplofte’. Ik kan je vertellen, dan ben je niet binnen 5 minuten klaar met je ontbijt! 😉 (#hele-magnetron-schoonmaken)

Tot slot kun je je onbijtcakeje toppen met allerlei lekkernijen! Denk aan aardbeitjes, nootjes, kaneel, nog meer honing, rozijnen…

Voedingswaarden

Eens cakeje (zonder toppings) heeft de volgende voedingswaarden:
Kcal = 396
Koolhydraten = 63 gram
Eiwitten = 15 gram
Vetten = 10 gram

Eet smakelijk!

Heb je het cakeje nu gemaakt? Laat me weten wat je ervan vond!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie