Waarom je niet moet balen na een ongezonde week.

FullSizeRender 2

Een 3 gangen-diner op dinsdag, een reep Tony’s op woensdag, chipjes op donderdag, een burger én een zak chocolade pepernoten (+ Bacardi en wijntjes) op vrijdag en twisterfries met mayo op zaterdag… Kortom, mijn week was niet zo healthy, verre van zelfs… Ja ik volg een gezonde levensstijl en nee, ik baal niet van deze week. Waarom? Dat vertel ik in deze blog!

Mijn levensstijl noem ik ‘gezond’. Niet omdat ik alleen maar gezonde producten eet maar omdat ik mezelf er fit, en dus fijn bij voel. Ik eet over het algemeen gezond. Ik houd van bakjes havermout of kwark, eet iedere dag minstens twee stuks fruit, vind veel verschillende groenten lekker en krijg genoeg eiwitten binnen. Voorheen heb ik een tijdje bijgehouden hoeveel calorieën ik per dag at. Niet omdat ik wilde afvallen maar om inzicht te krijgen in mijn eetpatroon. Toen dat voor mij duidelijk was, heb ik het meteen weer losgelaten. Sindsdien eet ik op gevoel.

‘Afgelopen week was toch niet genieten met mate?!’

Ik geniet iedere week wel van een stuk chocolade, voeg vaak een (grote) klodder knoflooksaus toe aan mijn avondeten én drink regelmatig een wijntje (of 2). Ik krijg vaker de vraag hoe ik een gezonde levensstijl volhoud? Nou, zo dus. Door niet vergeten te genieten.

STOP Jip, even terug naar afgelopen week>>

Een 3 gangen-diner op dinsdag, een reep Tony’s op woensdag, chipjes op donderdag, een burger én een zak chocolade pepernoten (+ Bacardi en wijntjes) op vrijdag en twisterfries met mayo op zaterdag…

Dat is toch niet genieten met mate? Misschien niet nee. Misschien ook weer wel. Want het kwam deze week gewoon allemaal zo uit. Ik had een etentje met mijn leuke huisgenoten, een datenight met mijn lieve vriendje en moest de nieuwe frietjes op mijn werk natuurlijk ook even proeven!

Waarom ik het nog steeds ‘genieten met mate’ vind…

Het was ‘niet genieten met mate’ als je kijkt naar de week in zijn geheel maar wel als ik kijk naar mijn mindset. Ik heb nu namelijk weer motivatie om – zoals we in Brabant zeggen: – effe normaal te doen. Ik ben er bewust van dat ik hier geen gewoonte van wil maken. Ik ga gewoon lekker door met sporten, let komende week een tikkeltje meer op mijn voeding en kan terug kijken naar een hele leuke en vooral lekkere week.

Het leven is te kort om te zitten balen!

Mijn moraal van het verhaal: lukt het je soms niet om je te houden aan je doelen? En was het wel héél gezellig afgelopen dagen? Ga dan dus niet een potje zitten balen maar geniet keihard van die momenten en ga erna weer op een normale manier verder. En geloof me, dat getalletje op de weegschaal zal dan ook snel weer normaal gaan doen! 😉

En LAST BUT NOT LEAST, het leven is te kort om te zitten balen! Toch?

Liefs,
Jip

 

be the first to comment on this article

Geef een reactie