Recept: hummus-eiersalade.

Dit keer maakte ik geen #zondagsontbijtje met banaan, havermout en/of chocolade maar gebruikte ik hartige ingrediënten! Eiersalade en hummus, ik vind dit allebei erg lekker. Dus waarom dit niet combineren? Dacht ik. Mijn receptje van de ‘hummus-eiersalade’ vind je hieronder! 🙂

Ingrediënten:

– 2 eieren (1 ei, 1 eiwit)
– 20 gram hummus. (Hummus kun je natuurlijk ook best gemakkelijk zelf maken maar kant-en-klare uit een potje vind ik net zo lekker en het maakt het toch net weer iets gemakkelijker. 🙂 )
– 1 eetlepel kwark
– een eetlepel honing-mosterd saus
– zout en peper

Hoe maak je het?

Kook allereerst de twee eieren. Snijd vervolgens 1 ei en 1 eiwit in stukjes, of gebruik net als ik lekker gemakkelijk een eisnijder :).  Doe het ei vervolgens in een bakje en meng dit met de hummus, kwark en honing-mosterdsaus. Breng het tot slot op smaak met zout en peper en klaar is je hummus-eiersalade!

Van boterhammen tot toastjes en van rijstwafels tot crackers je kunt de eiersalade met hummus overal op doen!

Voedingswaarden:

(alleen de hummus-eiersalade):
Kcal = ± 200
Koolhydraten = ± 4 gram
Eiwitten = ± 14 gram
Vetten = ± 14 gram

Heb je nu zelf deze hummus-eiersalade gemaakt? Ik ben heel benieuwd wat jij er van vond!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie