Ben ik klaar voor de hardloopwedstrijd van volgende week?

Over precies 11 nachtjes is het zover, de ‘Zevenheuvelenloop 2017’. Vijftien hele kilometers door het mooie Nijmegen. Ik hoor vaak positieve verhalen over deze wedstrijd, dus als Nijmegenaar vind ik dat ik er maar eens aan moet geloven. Vorig jaar had ik me ook al ingeschreven maar kon ik helaas niet meedoen door een blessure aan mijn voet. Ben ik er dit jaar wel klaar voor? Dat vertel ik in deze running update!

‘Ik kan je vertellen dat ik daarvan heb geleerd!’

Toen ik vorige keer meedeed aan een 15 kilometer wedstrijd maakte ik een GROTE fout. Ik had net een halve marathon gerend en zag de 15 kilometer als ‘makkie’, ‘eitje’, ‘doe ik wel effe’. NOU NIET DUS. Ik kan je vertellen dat het een wijze les was. Ongetraind een 15 kilometer wedstrijd rennen dat doe ik mezelf niet nog een keer aan!

Nee, deze keer wil ik wel gewoon trainen. Of eigenlijk moet ik zeggen ‘getraind blijven’. Want ongeveer één maand terug rende ik nog de 21.2 kilometers. Tuurlijk was ik moe toen ik over de finish kwam, maar met mijn conditie zat het op zich wel goed. Eigenlijk is het ook zonde om je conditie te laten voor wat het is na zo’n hardloopwedstrijd. Dus probeer ik iedere week ten minste een ronde te rennen van ongeveer 10 tot 15 kilometer.

‘Ik wil niet gaan streven naar een bepaalde eindtijd.’

Nu moet ik eerlijk zeggen dat dit lastiger is wanneer je niet een bepaald doel voor ogen hebt. Ga maar eens de deur uit als het buiten slechts 7 graden is, het al begint de schemeren en/of het regent. De Zevenheuvelenloop geeft mij nu een steuntje in de rug om ervoor te zorgen dat ik toch iedere week een keer de regen en kou trotseer voor een hardloopronde.

Omdat ik nog niet veel ervaring heb met een 15 kilometer wedstrijd wil ik niet gaan streven naar een bepaalde eindtijd. Gewoon lekker rennen, genieten van de sfeer en de omgeving en dan zien hoe het loopt. Zo ben ik ook begonnen met de halve marathon. Eerst gewoon lekker rennen en kijken waar je uit komt (Ja, hopelijk wel de finish). En vervolgens steeds een stapje sneller willen. Als ik nu de 15 kilometer al met 12 km/uur wil gaan rennen dan is dit moeilijk te verbeteren.

‘Wie weet tot de 19e!’

Al met al kijk ik ik positief naar volgende week zondag. Ik wil dit weekend nog een ronde van ongeveer 12 km rennen en verwacht dat ik er dan wel klaar voor ben. Klaar om een mooie wedstrijd te gaan rennen!

Doe jij ook mee met de Zevenheuvelenloop 2017 in Nijmegen?! Let me know in een reactie en wie weet tot de 19e! 😉

Liefs,
Jip

 

There are 4 comments for this article
 1. Forever38.com (Vera) 9 november 2017 10:40

  Veel plezier alvast ! Ik doe mee aan de Zevenheuvelennacht de avond ervoor, ook echt een aanrader hoor !

  • Jip Sanders 19 november 2017 20:22

   Misschien dat ik die volgend jaar dan maar moet proberen! 😉

 2. Jop 16 november 2017 07:18

  Leuk Jip, gaat helemaal goedkomen dit jaar! Ik ben er ook bij zondag, wie weet tot dan ??

Geef een reactie