Recept: ontbijtkoek met appelstroop.

Als ik een plakje ONTBIJTkoek eet dan is dat vaak als tussendoortje. Waarom heet het dan ONTBIJTkoek?Voor zondagontbijtje #10 maakte ik zelf een ontbijtkoek (ongeveer 135 calorieën per plakje). Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder! 🙂

Ingrediënten:

– 250 gram (spelt)meel
– 200 ml melk
– 2 eieren
– 1 eetlepel honing
– 2 eetlepels appelstroop
– flink wat kaneel en/of speculaas en koekkruiden
– 50 gram dadels
– 1 theelepel bakpoeder

Hoe maak je het:

Verwarm de over voor op 180 graden. Doe 250 gram (spelt)meel, de melk en de eieren in een kom. Mix dit goed door elkaar. Voeg vervolgens de honing, appelstroop en kruiden toe. Snijd de dadels in kleine stukjes en voeg deze toe aan het beslag. Als het beslag goed door elkaar gemixt is dan kun je het in de bakvorm gieten. (Ik gebruik een siliconen bakvorm dan is olie/boter niet nodig, als je een andere bakvorm hebt, vet deze dan wel in met olie/boter!). Zet het mengsel vervolgens in de over op 180 graden voor ongeveer 30 minuten. Maar houdt dit in de gaten want iedere over is natuurlijk anders!

Voedingswaarden:

(1 plakje ontbijtkoek):
Kcal = ± 135
Koolhydraten = ± 34.9 gram
Eiwitten = ± 6.6 gram
Vetten = ± 2.4 gram

Ik vind het lekker om de ontbijtkoek te beleggen met een flinke laag boter of appelstroop. Smakelijk en een fijne dag toegewenst! 🙂

Liefs,
Jip

 

be the first to comment on this article

Geef een reactie