Recept: kwark met gebakken appel en pepernoten.

Jaaaaa de sint is weer in het land! Dat betekent nog meer pepernoten (VIND IK LEUK!) Ik maakte deze zondag een van mijn meest favoriete herfstontbijtje. Ik bakte appel en rozijnen in honing en om in de sinterklaassferen te komen gebruikte ik als toppings verkruimelde pepernoten. YUM! Een heerlijk bakje met maar ongeveer 321 calorieën… Kijk je mee?

Ingrediënten:

– 250 gram (magere) kwark
– 1 appel
– 15 gram rozijnen
– honing
– pepernoten (ik strooide er ongeveer 4 over heen maar hoeveelheid is natuurlijk geheel naar eigen keuze!)
– kaneel en/of speculaas en koekkruiden

Hoe maak je het:

Snijd allereerst de appel in kleine stukjes. Zet een pannetje op het vuur en bak de stukjes appel en rozijntjes in honing (ik gebruikte ongeveer een eetlepel honing). Ondertussen kun je vast een schaaltje vullen met kwark. Wanneer de appelstukjes warm en iets zachter zijn geworden kun je het mengsel al toppen over de kwark. Nog wat kaneel en of koekkruiden eroverheen, wat pepernootjes erbij en klaar is je ontbijtje. SMAKELIJK! 🙂 (Je kunt natuurlijk ook nog andere toppings toevoegen zoals nootjes, dadels en/of ander fruit. Maak er JOUW favo ontbijtje van!)

Voedingswaarden:

(1 schaaltje inclusief toppings):
Kcal = ± 321
Koolhydraten = ± 52 gram
Eiwitten = ± 26 gram
Vetten = ± 1 gram

Geniet nog van de zondag met hopelijk dit heerlijke recept! 😉

Liefs,
Jip

There are 6 comments for this article
 1. Lieke 19 november 2017 11:09

  Ik ga dit maar eens proberen! Maar dan met havermout in plaats van kwark, zo kan ik straks het hockeyen vol houden!

  • Jip Sanders 19 november 2017 20:19

   Ohh dat is ook een goed idee! Ik eet inderdaad ook vaak havermout voordat ik ga sporten. Lekker én vullend!

   • Lieke 20 november 2017 17:39

    En het was ook nog behoorlijk lekker 😉

 2. R 19 november 2017 11:29

  Super herfstig! Ik vind dit zo’n leuke rubriek van je 🙂

 3. Eline 20 november 2017 15:28

  Ik heb dit gister gemaakt en het was echt super lekker!!

Geef een reactie