Hotspot: Philipse Koffie en Brocante, Nijmegen

Afgelopen week ontdekte ik een mega gezellig koffie en lunchtentje midden in het centrum van Nijmegen. De plek zit goed verstopt achter de bekende ‘Grote markt’, heeft een huiskamerachtige sfeer en hele lekkere keuzes op de menukaart. Ik ben heel enthousiast over deze nieuw ontdekte hotspot en wil deze plek graag met jullie delen. In deze blog zal ik je vertellen en laten zien waarom je een keertje naar Philips Koffie en Brocante in Nijmegen moet komen!

'... toffe cactusplantjes in de vensterbank en een platendraaier in de hoek!'

Zoals ik al zei is dat lunchtentje niet gemakkelijk te vinden. Loop een rondje om de Stevenskerk heen en dan kom je het vanzelf tegen! Wanneer je de plek gevonden hebt en door de deur naar binnen gaat, word je overvallen door een huiskamerachtige sfeer. Schattig servies, toffe cactusplantjes in de vensterbank en een platendraaier in de hoek! Ik was verrast en vroeg mezelf af waarom ik hier nog nooit eerder van gehoord had!

DSC_0457
DSC_0451-2

Van naambrood met hummus tot een huisgemaakte soepje en van een salade met geitenkaas tot een boerentosti. Voor ieder wat wils. Ik koos uiteindelijk (na lange keuzestress want alles leek mij lekker) voor Turks brood met olijventapenade en pittig lamsgehakt. Ik denk dat de foto hierboven genoeg zegt… 😉

'Ik nam een hap en dacht eventjes dat ik in de chocoladehemel terecht was gekomen!'

Behalve lunchgerechten hebben ze ook verschillende zoetigheden op de kaart staan. Van chocoladetaart tot fruitige macarons en van gevulde speculaas tot appeltaartjes. Ik moet zeggen, kiezen was wederom heel moeilijk. Maar omdat ik van een ‘Twix taart’ nog nooit gehoord had , ging mijn keuze daar naar uit. Ik nam een hap en dacht eventjes dat ik in de chocoladehemel terecht was gekomen!!  YUM. Dit was echt lekker.

'Tip van Jip: loop een rondje om de Stevenskerk dan zul je het vanzelf tegenkomen!'

Al met al, is Philips Koffie en Brocante zeker aan te raden alleen wel moeilijk te vinden! Ik ben blij dat ik deze hotspot ontdekt heb want er staan nog andere dingen op de menukaart die ik wil proeven. Tot snel dus! (Psssst! Ze hebben ook hele lekkere koffies, theesmaken ennnn de mogelijkheid om uitgebreid te high tea’en!)

Zoals ik al zei moet je wel echt eventjes goed zoeken wil je dit leuke plekje vinden. Tip van Jip: loop een rondje om de Stevenskerk dan zul je het vanzelf tegenkomen. (Het zit in een klein zijstraatje achter de voor iedereen bekende ‘Grote markt’.).

Liefs,
Jip

(p.s. ik wil die plantjes mee naar huis nemen!!)

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: Dagje naar Nijmegen? Dit zijn mijn favoriete plekjes/tips! – Jipsanders.com

Geef een reactie