Hoe ik toch kan sporten in drukke tijden.

Soms heb je van die weken dat alles tegelijk op je af komt. Je hebt verschillende deadlines op je werk, er staan vergaderingen gepland, ’s avonds heb je sociale afspraakjes staan én je MOET eigenlijk ook echt wat wasjes draaien thuis. Hoe kom je dan ook nog toe aan sporten? Ik vertel je mijn tips zodat je toch nog de tijd en zin vindt op de sportschool op te zoeken! 

1. Blijf niet te lang in je bed liggen…

Ja Jip, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Klopt. Maar ook hier zijn tips voor. Zo kun je je wekker aan de andere kant van de kamer neerzetten. Zodat je je bed uit MOET om op te staan… En nee, het is niet altijd even leuk maar door eerder op te staan, heb je toch echt meer tijd op een dag. Plan je ‘uitslaapdagen’ in en geloof me, dan geniet je daar alleen nog maar meer van!

2. Ga rechtstreeks uit je werk/na college naar de sportschool.

Dit is ook niet altijd even leuk maar hoe fijn is het als je DAN thuis komt. Tijd voor je sociale afspraak óf een heerlijk ontspannen bankhangavondje zou ik zeggen! 🙂

3. Plannen, plannen, plannen!

Plannen, plannen, plannen. Ik heb zelf ervaren dat dingen inplannen erg helpt in drukke tijden. Zo kom je minder snel voor onverwachtheden te staan en ben je effectiever in je tijd.

4. Kies voor een sport die je leuk vindt om te doen!

Als je na een lange werkdag nog naar het zwembad ‘moet’ om baantjes te trekken maar je hebt eigenlijk een gloeiende hekel aan water. Dan is er een grotere kans dat je een afslag eerder richting je huis neemt. Houd je wel van dansen? Kies dan bijvoorbeeld voor een dance workout in de sportschool.

5. Kies voor een korte (maar intensieve) workout.

Sporten hoeft niet altijd lang te duren. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een rondje hardlopen van 30 minuten. Je bent redelijk snel weer thuis, even snel douchen en dan HUP met een goed gevoel kun je richting de bank. 😉

6. Discipline!!!

Soms moet je jezelf verwennen maar soms moet je ook even streng zijn naar jezelf…

7. Stel een doel.

Dit is een tip die voor mij heel erg werkt. Heb ik over een maand een hardloopwedstrijd? Dan wil ik echt even de deur uit om te trainen! Heb ik geen doel in het vooruitzicht? ‘Dan maakt het niet zoveel uit als ik een keertje niet ga.’ denk ik dan.

8. Train samen.

Wilde je vanavond eigenlijk gaan borrelen met een vriendin? Ga eerst samen een uurtje knallen in de gym. Wedden dat dat wijntje erna nog lekkerder smaakt! 😉

9. Ben realistisch.

Heb je een fulltime baan en een druk sociaal leven? Dwing jezelf dan ook niet om 5 keer in de week naar de sportschool te gaan. Stel realistische doelen en ga ervoor om die te halen. Vanuit daar kun je de workouts altijd nog opbouwen als je dat zou willen.

10. Lukt het een keertje écht niet?

Ben je een weekje écht TE druk, TE gestresst en TE vol in je hoofd? Accepteer dat dan en pak het de week erna gewoon weer op!

Wat is jouw ideale tip om te sporten in drukke tijden?
Laat het met weten in een reactie zodat we elkaar kunnen helpen. Succes met alles komende week! 🙂

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie