Recept: appel en kaneel pannenkoekjes.

Deze ochtend maakte ik een stapel pannenkoekjes met onder andere appel, kaneel en rozijnen! Het gehele recept vind je hieronder!

Ingrediënten:

–30 gram (spelt)meel
– scheutje melk
– 1 eitje
–  1/2 appel
– 12 gram rozijnen
– honing
– een snufje kaneel
– een theelepel bakpoeder
– (olie om de pan mee te verhitten)

Hoe maak je het:

Mix het (spelt)meel met de volgende ingrediënten in een kom: een eitje, een snufje kaneel en bakpoeder. Voeg vervolgens wat melk toe totdat het een mooi dik pannenkoekenbeslag is. Verhit wat olie in een pannetje en snijd het appeltje in zo dun mogelijke plakjes. Als de olie in de pan verhit is kun je rondjes van het beslag gieten. Terwijl één kant van de pannenkoekjes in de pan bruin worden, kun je de plakjes appel en rozijntjes in het pannenkoekje ‘drukken’. Zijn de pannenkoekjes belegd met appel en rozijnen? Draai deze dan om zodat de andere kant ook mooi bruin kan worden. Zijn de pannenkoekjes helemaal klaar? Dank kun je ze nog toppen met een scheutje honing en eventueel wat extra kaneel! Eet smakelijk! 🙂

Voedingswaarden:

(stapeltje pannenkoekjes voor 1 persoon, excl. olie voor in de pan):
Kcal = ± 450
Koolhydraten = ± 49 gram
Eiwitten = ± 22 gram
Vetten = ± 17 gram

Een herfstig ontbijtje voor deze herfstige tijd van het jaar! ?

Fijne zondag.

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie