Sportdagboekje december 2017: 6 verschillende sporten in 1 week.

Van voetbal tot kickboksen en van yoga tot hardlopen! Deze week deed ik wel zes verschillende sporten! In sportdagboekje nummer 5 laat ik zien hoe ik dit allemaal combineerde en daarbij toch mijn lichaam voldoende rust gaf. 3,2,1 LET’S GO!

Maandag: voetbaltraining

Ik start mijn week vaak met een voetbaltraining. Omdat ik samen met mijn team op zondag altijd een wedstrijd speel (lees #spierpijn en een #vermoeid lichaam). Is deze training vaak gericht op uitlopen en techniek oefeningen met de bal. Conditieoefeningen en andere loopoefeningen zijn voor later deze week als de spieren weer helemaal hersteld zijn!

Dinsdag: rustdag

Zondag én maandag voetbal? Dat betekent dat mijn lichaam op dinsdag echt eventjes rust nodig heeft. Om deze reden koos ik ervoor om deze dag niet te gaan sporten.

Woensdag: kickboksen + yoga!

Zoals je misschien al voorbij had zien komen, was ik afgelopen week in Amsterdam voor een sportief event. Samen met andere bloggers mocht ik de nieuwe collectie ‘B ACTIVE’ van Beachlife uitproberen. Allereerst kregen we een kickboks training, waarbij we met bokshandschoenen op elkaar mochten stoten. Maar niet alleen dat! Ook jumping jacks, squats en push-ups kwamen aan de orde. Gelukkig mochten we hierna even helemaal ontspannen tijdens een yogasessie. De workouts duurden allebei ongeveer een half uurtje. Het was leuk om kennis te maken met deze twee sporten maar omdat de trainingen inclusief uitleg ‘slechts’ 30 minuten duurden, heb ik het niet als hele intensieve trainingen ervaren.

Donderdag: hardlopen + zwemmen + voetbaltraining!

Ik probeer iedere week een rondje hard te lopen om zo mijn conditie een beetje bij te houden. Ik weet dat voetbal ook goed is voor je conditie (misschien zelfs beter want interval). Maar toch vind ik het fijn om af en toe te ervaren dat het me nog lukt om een aantal kilometers aan een stuk door te rennen. Ik rende een (voor mij) mini-rondje van ongeveer 4 kilometers op mijn gemak. Want ik had erna ook nog een zwem- én voetbaltraining op de planning staan. Ja, dit was een sportieve dag! Aangezien de trainingen van woensdag leuk maar niet heel intensief waren (+ dinsdag was rustdag), merkte ik dat mijn lichaam dit wel aankon.

Vrijdag: krachttraining

Op de vroege vrijdagmorgen deed ik een korte krachttraining voor mijn bovenlichaam (borst en buik). Even niets met de benen want die wilde ik komende dagen wel weer rust geven. In ongeveer 40 minuten was ik klaar, nam ik een frisse douche en kon ik mijn dag goed beginnen!

Zaterdag: krachttraining

Ook al was ik stiekem een beetje brak en misselijk (lees: wijn in combinatie met te veel chocoladepepernoten), het lukte me toch om op deze zaterdag de sportschool in te duiken. Ik probeer minimaal twee keer in de week krachttraining te doen maar door alle andere sporten die ik deze week uit probeerde was dat nog niet gelukt. Ik deed oefeningen voor mijn rug en schouders en kroop hierna meteen weer terug mijn bed in! 🙂

Zondag: voetballen!

Zondag = MATCHDAY! Winnen lukte ons helaas niet maar we hebben wel weer heerlijk achter de bal aan kunnen rennen met z’n allen!

Door goed te kijken naar de intensiviteit en de soort van een training, wissel ik verschillende sporten af zonder mijn lichaam te veel te belasten. Doe ik bijvoorbeeld een rondje hardlopen en/of voetballen? Dan zorg ik dat ik de dag erna mijn benen laat herstellen. Krachttraining doe ik om deze reden ook gericht op spiergroepen. Zo kan ik per dag bekijken wat ik zin heb om te trainen, wat mijn lichaam aankan en welke spieren ik eventjes moet laten rusten.

Beoefen jij ook verschillende sporten? Laat me weten in een reactie welke sporten jij combineert!

Een fijne en sportieve week toegewenst! 🙂

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie