Hallo decemberkilo’s!

Een handje pepernoten hier, een chocoladeletter daar. De surprise avonden zijn net geweest en de kerstdiners zijn alweer in zicht… Ik heb het over de decembermaand! Ik schreef een stukje over de decemberkilo’s en een (vind ik) belangrijke boodschap. Lees je mee?

Misschien herken je het volgende wel, (misschien ook niet…):
Je zit in een goede flow qua sporten en voeding. Je hebt motivatie om naar de sportschool te gaan en bent daarbij lekker gezond aan het eten. Snoepen doe je af en toe maar je merkt dat je echt op het gezonde pad zit. Een maand later lijkt het tij gekeerd. Het lukt je maar niet om jezelf naar de sportschool te slepen en je hebt de neiging om alles wat los en vast zit in je mond te stoppen.

 ‘Waar is mijn ‘gezonde levensstijl’ gebleven?’

Afgelopen week betrapte ik mezelf erop dat ik overal een snoepje meepikte. Een handje pepernoten hier, een stukje chocolade daar… Waar is mijn ‘gezonde levensstijl’ gebleven? Dacht ik. Niet dat ik van mezelf niet mag snoepen maar ik merkte dat ik minder genoot van de lekkere dingen die ik at. Was de laatste pepernoot net in mijn mond verdwenen, was ik al aan het nadenken over het volgende lekkere dat ik graag wilde eten. HALLO DECEMBERKILO’S!

Wat ik eraan doe? Het accepteren. Ik heb besloten dat ik driedubbel zo hard ga genieten van deze decembermaand. Des te meer motivatie heb ik straks om in het nieuwe jaar het normale eetpatroon weer op te pakken. Ik bedoel dus niet dat ik dan wil gaan afvallen maar dat ik weer wil gaan uitzoeken welk gezond eetpatroon voor mij werkt. Op mijn eigen manier wil ik die positieve, gezonde en sportieve flow weer gaan oppakken.

Het leven is te kort om… al die chocolade te laten liggen! 😉

Voor nu ga ik nog zo veel mogelijk genieten van de pepernoten die over zijn gebleven en kijk ik uit naar de kerstdiners die op de planning staan. Het moraal van dit verhaal: een proces bestaat uit vallen en opstaan! Het bereiken van doelen gebeurt nooit in een rechte lijn, heb ik me ooit laten vertellen. Lukt het even niet om de motivatie te vinden? Geniet dan gewoon extra hard van al dat lekkers en zoek een manier hoe je jezelf later weer kunt herpakken. Het leven is te kort om… al die chocolade te laten liggen! Toch?;)

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. R 6 december 2017 18:52

    Onwijs blij dat je deze blog zo deelt, thanks!

Geef een reactie