Recept: mijn favoriete chocolade havermoutje!

Wil je je zondag starten met een ‘gezond’ ontbijtje maar heb je stiekem ook heel erg veel zin in chocolade? Dan heb ik hier het perfecte recept voor je! 🙂 In deze blog vertel ik hoe ik mijn favoriete chocolade havermoutje maak! Voedzaam en heerlijk voor in de winter. 3,2,1 LET’S GO!

Ingrediënten:

–40 gram havermout
– 200 ml melk
– 1 scoop eiwitpoeder (Smart protein ‘Chocolate milkshake’ van Body & Fitshop)
– 1 banaan
– 12 gram rozijnen
– 1 lepel pindakaas (ongeveer 15 gram)
– eventueel: extra chocolade 🙂

Hoe maak je het:

Doe de havermout samen met de melk, een schepje eiwitpoeder en de rozijntjes in een pannetje en zet dit op een laag vuurtje. Roer dit goed door elkaar en snijd vervolgens de banaan in plakjes. Als het havermoutje een beetje begint de pruttelen voeg je de stukjes banaan toe (dit kan ook als topping als het havermoutje helemaal klaar is als je dat lekkerder vindt). Blijf ondertussen GOED ROEREN want het prutje plakt snel aan het pannetje vast. Als je het havermoutje na een tijdje dik genoeg vindt kun je het in een leuk schaaltje gieten. Laat een lepel pindakaas smelten over het havermoutje en roer dit er lekker doorheen. Als je nu echt een chocolade liefhebber bent of je hebt iets te vieren dan zou je er nog een extra stukje chocolade doorheen kunnen roeren… 🙂

Eet smakelijk. Je chocolade ontbijt is helemaal ready!

Voedingswaarden:

(zonder extra chocolade)
Kcal = ± 563
Koolhydraten = ± 78 gram
Eiwitten = ± 34 gram
Vetten = ± 13 gram

Geniet van je zondag

Liefs,
Jip

There are 3 comments for this article
  1. Pingback: Jipsanders.com
  2. Pingback: Mijn 5 favoriete eiwitrijke maaltijden! – Jipsanders.com
  3. Pingback: 8x Wat heb ik besteld bij de Body en Fit? + WIN een shoptegoed van 50,- !!! – Jipsanders.com

Geef een reactie