De 10 meest gestelde vragen over mijn blog.

Steeds vaker krijg ik vragen over mijn blog. ‘Hoe ben je ooit begonnen?’ En ‘Heb je tips hoe je een blog kunt beginnen?’ Het leek mij leuk om de 10 meest gestelde vragen over mijn blog in één keer te beantwoorden. Lees je mee?

1. Wanneer ben je begonnen met bloggen?
Mijn blog www.jipsanders.com is in augustus 2015 online gegaan. Dat is dus ruim twee jaar geleden. Daarvoor schreef ik als gastblogger artikelen voor andere blogs maar ik merkte dat ik een bepaalde vrijheid miste. De vrijheid om écht te kunnen schrijven wat IK leuk en interessant vind. Ik heb heel lang het idee gehad om een blog voor mezelf te beginnen maar eerlijk gezegd vond ik dat doodeng. Want ‘wie vindt het nou interessant om te lezen over mijn leven?’ dacht ik destijds. Toen mensen om me heen mij begonnen met aanmoedigen heb ik toch de stap durven nemen. Daar ben ik nu heel blij mee! 🙂

2. Wat was je allereerste blog?
Mijn allereerste blog was een fashionpost. Ik vond (en vind nog steeds) mooie foto’s erg tof om te maken dus daar heb ik toen al veel aandacht aan besteed. Ik had een T-shirt gekocht van Adidas en het leek me leuk om dit te combineren in verschillende stijlen. Van chique tot stoer en van een zomers outfit tot denim… Deze eerste blogpost kun je hier vinden. >> 1 sport T-shirt, 7 stijlen!

3. Hoe heb je je website gebouwd?
Toen ik begon met bloggen heb ik urenlang achter mijn laptop gezeten. Uiteindelijk vond ik WordPress en met dit programma heb ik mijn website gebouwd. Pas geleden heb ik een webdesigner ingeschakeld om mijn website helemaal naar mijn wensen te maken. Wil je een eigen blog beginnen? Dan raad ik je aan om naar WordPress te kijken!

4. Wat was het eerste product dat je ooit voor je blog ontving?
Mijn allereerste samenwerking was met het kledingmerk B-hip.nl. Ik ontving deze sporttop waar ik nog steeds af en toe in sport!

5. Wat is het tofste dat je dankzij je blog hebt mogen doen?
Het aller tofste om te doen vind ik het bezoeken van (blogger)events. Zo heb ik kennis mogen maken met allerlei verschillende sporten zoals wielrennen, kickboksen en (sup)yoga. Ook heb ik toffe dingen mogen doen voor verschillende bedrijven. Zo heb ik een bezoekje mogen brengen aan het hoofdkantoor van Wehkamp, waar ik backstage in de fotostudie heb mogen meekijken. Ook heb ik mogen filmen op het hoofdkantoor van Basic-Fit. Nieuwe dingen ontdekken en nieuwe mensen ontmoeten is toch wel waar ik het meest dankbaar voor ben!

6. Wat was je grootste blog-blunder?
Dat zijn denk ik toch de ‘domme’ -d en -t spelfoutjes. Ik erger me altijd aan andermans spellingsfouten maar als je zoveel schrijft dan gebeurt dat af en toe…

7. Word je wel eens door volgers aangesproken op straat?
Op feestjes word ik regelmatig aangesproken. Tijdens zo’n evenement zijn er natuurlijk veel mensen en is de kans groter dat volgers mij tegenkomen. Ook denk ik dat een paar drankjes de stap minder groot maakt om mij aan te spreken… 😉 Kom je me een keertje tegen? Op een feestje of gewoon op straat. Kom dan hoi zeggen. Dat vind ik leuk!

8. Wat vind je het leukst aan bloggen?
Dat ik al mijn creativiteit erin kwijt kan! Mensen vragen soms ook of het niet lastig is om steeds weer iets nieuws te verzinnen. Ja, soms weet ik het ook even niet maar uiteindelijk vind ik toch weer iets wat ik met anderen wil delen.

9. Waar hoop je dat je blog over vijf jaar staat?
Ik hoop dat ik dan een vaste baan heb, gericht op mijn studie die ik nu doe. Ik ben bezig met de master Pedagogische Wetenschappen en loop stage als gedragswetenschapper bij een jeugdzorginstelling. Ik vind dit super tof om te doen en daarbij lijkt het mij ook fijn om toch een vast inkomen te hebben. Het bloggen wil ik er zeker blijven doen maar dus net als nu gewoon als hobby.

10. Wat is jouw ultieme tip voor beginnende bloggers?
Heb schijt!
 *Ja Jip dit is makkelijker gezegd dan gedaan.* Hoor ik je al denken. Maar besef dat je moet doen wat JIJ leuk vindt. Ongeacht wat mensen van jou denken. Ik heb hier ook moeite mee gehad maar heb de angst overwonnen door gewoon te beginnen. Mijn ultieme tip is dus: JUST DO IT!

Heb jij nog een leuke vraag aan mij over mijn blog? Of wil je gewoon iets anders weten? Stel ‘m gerust in een reactie of stuur mij een mailtje! 🙂 (jipsanders.com@outlook.com).

Liefs,
Jip

There are 2 comments for this article
  1. Mascha 20 november 2018 09:53

    ik ben allerlei blogs aan het lezen om inspiratie op te doen. en hoewel dit een heel oud artikel is vind ik hem erg leuk om te lezen. Ik haal er weer inspiratie uit om zelf wat stukken te schrijven. Dankje! Ennu. Indd schijt hebben is lastig, maar het helpt onwijs veel.

Geef een reactie