Running diary: tegenslagen zijn K*T!

Op dit moment lig ik in mijn hardloopkleding languit op de bank. Hoewel het weer buiten nog viezer dan vies is, zou ik verdomd graag buiten een rondje willen rennen!! Even een frisse neus halen, mijn hoofd leegmaken en mijn energie kwijt kunnen… Maar helaas is het weer zover, tegenslagen zijn k*t!

‘De dag erna was het PECH…’

Ik probeer altijd zo positief mogelijk met alles te zijn. Het glas is bij mij half vol en als ‘ie écht leeg is dan kun je ‘m toch weer vullen? Op dit moment moet ik even eerlijk zijn en moet ik zeggen dat positief blijven verdomd lastig. Anderhalve week geleden had ik een voetbalwedstrijd waarbij ik 90 minuten op de volle 100% gespeeld heb. Op een paar blauwe plekken en open knieën na ging dit allemaal prima maar een dag later was het PECH. Mijn voet voelde alsof ‘ie de hele nacht driedubbel had gelegen. Zo stijf als een plank was er geen beweging in te krijgen…

‘De fysio zei precies waar ik bang voor was…’

Ik bracht een bezoekje aan mijn fysio en die zei na een beetje duwen en trekken precies waar ik bang voor was: ‘Jip, je moet de komende tijd even rust pakken’. Nu weet ik ook wel dat ik eigenlijk niet mag zeuren want er is niets ernstigs aan de hand (waarschijnlijk is iets in mijn voet overstrekt of overbelast) maar ik merk dat er zoveel meer bij komt kijken dan ‘eventjes rust pakken’.

‘…bij mij zorgt het voor zoveel meer.’

‘Eventjes rusten’ klinkt niet zo erg. En al helemaal niet met dit vieze en natte weer buiten. Maar nu, na bijna twee weken niks doen merk ik dat de onrust in mijn hoofd alleen maar toeneemt. Ik ga piekeren over de kleinste dingen en kan na een lichte tegenvaller super chagrijnig worden… Een positief puntje? Ik zie nu weer in wat sporten voor mij betekent. Ja, van sporten krijg je een goed en fit lichaam maar bij mij zorgt het voor zoveel meer. Het is mijn uitlaatklep waar ik al mijn stress, piekerdingetjes en energie in kwijt kan. Het zorgt voor een fit, voldaan en rustig gevoel in mijn hoofd. Hoewel mijn lichaam na een workout vaak leger als leeg voelt, krijg ik er op de lange termijn dus alleen maar meer energie van!

Wat nu?!

‘Ondertussen start ik maar weer een nieuwe serie op Netflix (iemand nog tips? 🙂 ) En focus ik me op de dingen die ik wel mag doen. Denk aan krachttrainingen in de sportschool en een uurtje baantjes trekken in het zwembad. Voetballen en rondjes rennen dat komt in het nieuwe jaar wel weer! #positiefblijvenissomslastig #ikmoestevenzeuren

Hoe ga jij om met blessures?

Liefs,
Jip

There are 2 comments for this article
  1. Iris 13 december 2017 17:14

    Haii,
    Ik snap je helemaal. Ik heb ik april mijn voorste kruisband in mijn knie afgescheurd tijdens het hockeyen. Ik ben uiteindelijk 26 september geopereerd en mag nu 9 maanden revalideren. Gelukkig ben ik al 11 weken onderweg (positief bekijken toch ?). Bij mij was sport ook echt een uitlaatklep. Maar kijk vooral ook naar de positieve punten heb ik geleerd. Kijk vooruit naar wat je allemaal weer kan nà je blessure en verheug je daarop. Maar het is en blijft soms echt wel heel erg k*t.

    • Jip Sanders 13 december 2017 23:32

      Wauw wat heftig, hopelijk ben je straks weer helemaal hersteld!!

Geef een reactie