Recept: pompoenschotel met pesto.

Met dit vieze, koude en vooral natte weer buiten heb ik ’s avonds echt trek in een warme en vullende maaltijd #altijdhonger. En om de verkoudheid tegen te gaan kan ik zo nu en dan wel wat groentjes gebruiken. In deze blog vind je een van mijn meest favoriete herfst/winter recept. Nog een pluspuntje: het is een goedgevuld (en eiwitrijk) bordje voor slechts maar 435 calorieën! Wat betekent ruimte voor een extra groot stuk chocolade ’s avonds bij de thee! 🙂

Ingrediënten:

– (fles) pompoen 200-300 gram
– scheutje tomatensaus
– twee eetlepels pesto (meer of minder kan natuurlijk ook 😉 )
– 100 gram hüttenkäse
– 100 gram kikkererwten
– 1 ui
– handje spinazie
– handje rucola (eventueel)
_________________
– olie voor in de pan
– peper en zout

Hoe maak je het:

Laat een scheutje olie warm worden op een vuurtje in een diepe pan. Snijd een ui in stukjes en doe deze in de pan als de olie verwarmd is. Vervolgens komt het meest tijdrovende klusje: snijd de pompoen in kleine stukjes (geloof me, als je het vaker doet word je er steeds sneller in). Vergeet ondertussen trouwens niet de stukjes ui in de pan.. Als de pompoen is gesneden kun je de stukjes toevoegen bij de ui. Voeg vervolgens een flinke scheut tomatensaus, de pesto, hüttenkäse  en een handje spinazie toe. Laat dit prutje voor ongeveer 20 minuten sudderen op een laag vuurtje. Als de pompoen zacht is, kun je de kikkererwten nog toevoegen. Breng het mengsel op smaak met wat peper en zout en klaar is je herfstige/winterse maaltijd! Een vol bord maar wel maar 435 calorieën!

(Tip van Jip! met een flespompoen heb je genoeg voor ongeveer drie porties. Dus maak meteen lekker veel en bewaar de rest in de koelkast of vriezer voor later! 🙂

(Nog een Tip van Jip: je kunt er natuurlijk ook allemaal andere groenten ingooien! Denk aan champignons, courgette, prei… enzovoorts… Maak het met de ingrediënten die jij lekker vindt!)

Voedingswaarden:

(1 portie, bovengenoemde ingrediënten)
Kcal = ± 435
Koolhydraten = ± 37 gram
Eiwitten = ± 29 gram
Vetten = ± 18 gram

Heb je dit recept nu gemaakt? Laat het me dan weten wat je ervan vond! 🙂

Liefs,
Jip

 

There are 4 comments for this article
  1. Pingback: Friday favourites #68 – Jipsanders.com
  2. Pingback: Eetdagboekje februari 2018 – Jipsanders.com
  3. Pingback: Eetdagboekje: 1x vlees, 1x vega & 1x vegan! – Jipsanders.com
  4. Pingback: Eetdagboekje februari 2019 – Jipsanders.com

Geef een reactie