Friday favourites #68

Van een nachtje GEEN slaap tot een dag ALLEEN MAAR slaap. En van een heerlijk winters recept tot een tof uitzicht. Mijn week in plaatjes: let’s go!

Favo feestje + favo moment: Strafwerk in Klokgebouw! + In bed liggen!

Afgelopen vrijdag ging ik met een groep vrienden naar Strafwerk in het Klokgebouw in Eindhoven. De hele nacht door deden we dansjes en ik pakte de eerste trein terug naar Nijmegen. Eenmaal in de trein viel ik direct in slaap, dat had ik van te voren ook wel kunnen bedenken… Godzijdank werd ik wakker van een conducteursstem door de speaker ‘Station Nijmegen, Station Nijmegen’. Ingepakt als eskimo (lees T-shirt + trui + vest + winterjas + muts + sjaal) strompelde ik richting mijn bed. Het feestje was heel erg gezellig maar ik was ook zooooo ontzettend blij dat ik warm onder de dekens kon liggen met mijn ogen dicht. WELTRUSTEN. Ik ga een winterslaap houden.

Favo uitzicht: sneeuw!

‘Hoef je niet te deur uit, blijf dan thuis’ werd aangekondigd. Zo eigenwijs als ik ben denk ik dan ‘het zal wel meevallen’. Vol goede moed sprong ik op mijn fietsje richting de sportschool. Mijn workout ging goed maar toen ik weer met mijn fietsje naar huis wilde gaan, dacht ik toch nog even terug aan dat nieuwsbericht over thuisblijven… Help! Hoe kom ik ooit thuis?! *Niet twijfelen, maar gewoon doortrappen dacht ik*. Hoewel ik een aantal keren BIJNAAAA onderuit ben geglipt ben ik heelhuids thuisgekomen. En alweer kroop ik in bed… #winterslaap-deel2! Nee grapje, gewoon heel even liggen om op te warmen. 😉

Favo winterrecept: pompoenschotel met pesto!

Dit is echt mijn favo winterse recept op dit moment! De smaak van de ingrediënten vind ik heel lekker en de voedingswaarden zijn ook nog eens heel gunstig. Het enige minpuntje? Een pompoen snijden is niet mijn grootste hobby… Iemand tips om hier beter in te worden? Let me know! Het gehele recept heb ik afgelopen week uitgetypt en kun je hier vinden.

Favo late night study food: toastjes met roomkaas!

Omdat lekkere hapjes niet moeilijk hoeven te zijn!

Favo sfeermaker: een versierde kerstboom!


Het was even tillen, hijsen, trekken, weer hijsen en weer tillen. Maar het is me gelukt om de boom (zonder auto!) thuis te krijgen. Ook al is het halen en optuigen van een kerstboom stiekem toch een zwaarder klusje dan dat je vooraf denkt en moet ik nu waarschijnlijk iedere dag stofzuigen wil ik niet de hele tijd naalden in je voet terugvinden, toch vind ik het het waard! Een kerstboom met lichtjes brengt zoveel sfeer in huis. Nu alleen nog de kerstmuziek aan en ik ben helemaal klaar voor de feestdagen! 🙂

Fijn weekend!

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Nele 15 december 2017 12:56

    Je kunt pompoen al in stukjes kopen bij de appie. Super handig!

Geef een reactie