Recept: fruitige bananensplit.

Kun je net als ik in deze koude en donkere wintertijden wel wat vitamientjes gebruiken? Dan is dit receptje misschien wel wat voor jou! Ik maakte deze zondagochtend een fruitige bananensplit, kijk je mee?

Ingrediënten:

– 1 banaan
– 200 ml (Griekse) yoghurt
– 25 gram blauwe bessen
– 50 gram aardbeien
– 15 gram muesli (ik gebruikte de ‘Christmas granola’ van My muesli)
– 10 gram rozijnen
– een snufje kaneel

Hoe maak je het:

Heb je stiekem twee linkerhanden in de keuken? Dat is geen probleem want dit receptje kan moeilijk misgaan. Let’s go! Laat allereerst de rozijnen een aantal minuten in een klein schaaltje in kokend water weken. Snijd vervolgens de banaan verticaal door de midden zodat je twee lange en gelijke helften hebt, leg deze op een bord of in een schaaltje en giet daar de (Griekse) yoghurt overheen. Snijd de aardbeien vervolgens in stukjes en strooi deze over de yoghurt heen. Top de yoghurt ook met de blauwe bessen, rozijnen en muesli en last but nog least doe je hier nog een scheutje kaneel overheen! Je fruitige zondagse ontbijtje is nu  helemaal ready! Geniet ervan!

P.s. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor andere soorten fruit zoals mango, kiwi, appel etc. etc. Wat jij lekker vindt! 🙂

Voedingswaarden:

(Een bananensplit met bovenstaand genoemde ingrediënten):
Kcal = ± 350
Koolhydraten = ± 63 gram
Eiwitten = ± 17 gram
Vetten = ± 3 gram
Suiker = ± 21 gram

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie