Recept: havermoutje zonder eiwitpoeder.

Komt ze weer hoor, met haar havermoutje… Maar dit keer wel net ff wat anders! Normaal voeg ik namelijk altijd een schepje eiwitpoeder toe. Ik begrijp dat niet iedereen dit ingrediënt in de kast heeft staan dus daarom deel ik graag een  havermoutrecept ZONDER eiwitpoeder. Let’s go!

Ingrediënten

– 200 ml melk
– 40 gram havermout
– banaan
– 10 gram rozijnen
– 15 gram pindakaas
– kaneel

Hoe maak je het?

Zet een klein pannetje op het vuur en doe daar allereerst de 200 ml melk in. Vervolgens doe je hier de 40 gram havermout, een aantal flinke scheuten kaneel, de helft van de pindakaas en de rozijnen bij. Mix dit mengsel goed door elkaar. Laat het pannetje op een laag vuurtje staan en blijf ondertussen goed roeren. Doe je dit niet dan zal het mengsel aan het pannetje blijven vastplakken… En dat wil je natuurlijk niet. Na een aantal minuten zal het mengsel dikker worden. Als je het mengsel dik genoeg vindt dan kun je het vuur uitzetten. Snijd tot slot de banaan in plakjes en top hiermee de havermout. Als allerlaatste doe je de andere helft van de pindakaas er bovenop. Als je havermoutje nog warm is zal dit er lekker overheen smelten. Om het helemaal af te maken doe ik er altijd nog een snufje kaneel overheen…

Voedingswaarden:

Kcal = ± 471
Koolhydraten = ± 74 gram
Eiwitten = ± 17 gram
Vetten = ± 13 gram

Ik merk dat ik het toch nog wel lastig vindt om op een andere manier dan met eiwitpoeder smaak te creëren voor een havermoutje. Zo vind ik alleen kaneel óf alleen pindakaas toevoegen echt niet smaakvol genoeg. Heb jij een tip hoe je met andere ingrediënten smaak kunt creëren in een havermoutje? Laat het me dan weten want ik wil graag wat andere dingen uitproberen! 🙂

Alvast bedankt en eet smakelijk!

Liefs,
Jip

 

There are 9 comments for this article
 1. Pingback: Friday favourites #71 – Jipsanders.com
 2. Pingback: Eetdagboekje januari 2018 – Jipsanders.com
 3. Eva 4 februari 2018 17:04

  Hoi Jip,

  Kun je dit ook bij elkaar doen al in een kom en in de magnetron opwarmen?

  Liefs,

  Eva

  • Jip Sanders 4 februari 2018 17:10

   Hoi Eva,

   Ja hoor dat kan!
   Een paar minuutjes en dan tussendoor af en toe even roeren 🙂

   Liefs,
   Jip

 4. Pingback: 10 Ontbijtvragen! – Jipsanders.com
 5. Pingback: Eetdagboekje ‘gezonde’ dag – Jipsanders.com
 6. Pingback: Eetdagboekje juli 2018 + WIN-ACTIE!! – Jipsanders.com
 7. Pingback: Koolhydraten, vriend of vijand? – Jipsanders.com
 8. Pingback: Eetdagboekje juli 2018 – Jipsanders.com

Geef een reactie