Mijn 10 favoriete fitnessoefeningen.

Januari, de maand waarin de sportschool waarschijnlijk het drukst bezocht zal worden. Maar wat kun je eigenlijk allemaal doen in de fitnesszaal? Er staan en liggen zoveel verschillende apparaten, stangen en gewichten… In deze blog vertel ik wat mijn 10 favoriete fitnessoefeningen zijn! (P.s. ik heb niet van iedere oefening een foto, dus weet je niet hoe de oefening werkt? Dan zou ik ‘m even Googlen! 😉 ) Let’s go!

1. Military press (schouders)
De oefening die de laatste tijd bij mij op nummer 1 staat is de military press! Bij deze oefening duw je een stang (met eventueel wat gewicht eraan) omhoog de lucht in. Ik vind dit een leuke oefening omdat je er al je energie mee kwijt kan. 3,2,1 BAM! Je zult het goed in je schouders en armen voelen.

2. Pull-ups (rug)
Jezelf optrekken, oftewel: een oefening met je eigen lichaamsgewicht. Dit is eigenlijk altijd mijn favoriete oefening geweest omdat je het op verschillende manieren kunt oefenen en het mij een kick geeft als je je eigen lichaam omhoog kunt trekken. Juist nu zit ik voor mijn gevoel een beetje op mijn maximum. Ik kom niet veel verder dan 8 tot 10 herhalingen (waar ik al heel blij mee ben) maar moet dus even op zoek naar een manier om verder progressie te boeken. Op welke manieren ik pull-ups nu oefen kun je hier lezen.

3. Squatten (benen)
Dit is denk ik een van de bekendere oefeningen in de sportschool. Wat ik er leuk aan vind? Niet de uitvoering maar de verzuring achteraf. Als je het goed doet zul je de dag erna in ieder geval merken dat je getraind hebt! Geloof me.

4. Benchpress (borst)
Net als bij de Military press duw je bij deze oefening een stang de lucht in. Maar dit keer lig je horizontaal op een bankje waardoor je niet je schouders traint maar je borst. Ik doe de oefening graag met iemand samen omdat je toch wel een probleem hebt als je de stang niet meer de lucht in krijgt…

5. Cable seated low row (rug)
Met deze oefening train je de spieren in je rug. Je zit op een bankje en trekt een gewicht naar je toe. Ook deze oefening zal voor de nodige spierpijn zorgen!

6. Dumbbell lateral raise (schouders)
Misschien klinkt het een beetje gek, maar ik vind verzuring fijn. Het geeft je een gevoel dat je tot het uiterste gaat… Ik zou zeggen probeer deze oefening uit en je kan waarschijnlijk wel raden waarom deze in mijn rijtje van favorieten staat! 😉

7. Cable tricep pushdown (triceps)
Hetzelfde als de oefening hierboven. Hallo verzuring!

8. Glute kickback machine (benen)
Dit is een apparaat voor de billen. En ja ook die spieren vind ik fijn/leuk om af en toe te trainen!

9. Push ups (borst)
Net als bij pull-ups is dit een oefening met je eigen lichaamsgewicht. Alleen hierbij trek je jezelf niet omhoog maar druk je jezelf op. Je kunt deze oefening ook gemakkelijk thuis doen. Oefen je het regelmatig? Dan zie je waarschijnlijk snel progressie! Ik ben deze oefening nu moeilijker aan het maken door een gewicht op mijn rug te leggen. Ja dat is zwaar maar je kunt jezelf op deze manier blijven uitdagen!

10. Leg extension (benen)
Net als de dumbell lateral raise en de cable tricep pushdown is deze oefening één van mijn favorieten vanwege de.. juist, BURNNN!!

Dit waren ze dan! Wat is jouw favoriete oefening in de sportschool? Let me know!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie