Dit is mijn meest ultieme hardloopdoel!

Alleen al tijdens het kijken van de aftermovie kreeg ik kippenvel over mijn hele lichaam. Die mensen, die stad, die sfeer, die adrenaline. Ik MOET dat ook een keer meemaken! In deze blog vertel ik over mijn meest ultieme hardloopdoel! 

Ik doe het voor de kick, de adrenaline en het voldane gevoel.

Nog steeds denk ik tijdens het hardlopen regelmatig ‘waarom doe ik dit in hemelsnaam’. Je krijgt er zere voeten van, je benen gaan verzuren, ademen gaat steeds lastiger en het einde is vaak nog lang niet in zicht… Maar als je dan over de eindstreep komt, word ik er steeds weer aan herinnerd. Ik doe het voor de kick, de adrenaline en het voldane gevoel. Keer op keer is dat de reden dat ik me toch weer ga inschrijven voor een volgende hardloopwedstrijd.

‘… durf ik stiekem te kijken naar de toekomst.’

Na een 10 km wedstrijd in het Olympisch stadion in Amsterdam, de halve marathons in Eindhoven en de Zevenheuvelenloop in Nijmegen durf ik stiekem te kijken naar de toekomst. Want oh wat zou ik graag ooit in mijn leven de hele marathon in New York willen rennen! Het lijkt me geweldig om mee te kunnen doen met één van de grootste hardloopevenementen in de Verenigde Staten. Als ik al kippenvel krijg hier in Nederland, hoe zou dat daar in die mega grote stad dan wel niet zijn!?

Bron: NY times.

Nee, nu nog niet.

Nee, nu ik dit hardloopdoel heb uitgesproken, ben ik niet van plan om hier volgende week mee te beginnen. Een marathon is namelijk nogal wat. Ik moet toch nog wel even wennen aan de mindset dat je 41,2 kilometers ‘moet’ kunnen rennen. Al is mijn mindset de afgelopen twee jaar al een stuk veranderd. Zo dacht ik tijdens de laatste kilometers van mijn allereerste halve marathon echt dat ik dood ging. Tijdens mijn tweede marathon had ik het ook zwaar maar kwam ik iets meer levend over de finish. Afgelopen zomer tijdens mijn derde halve marathon in Eindhoven was ik moe, maar merkte ik op dat ik best nog wel een aantal kilometers had kunnen redden.

Wanneer dan wel?

Maar wanneer ik dan wel naar dit doel wil toe werken? Ik ben van plan om voor een hele marathon te gaan trainen zodra ik merk dat de halve geen uitdaging meer voor mij is. Tot die tijd blijf ik lekker mijn rondjes rennen zoals ik dat voorheen gedaan heb. Snelle 5 km rondjes afgewisseld met een langere afstand run van 10 tot 15 km. Ik zou dit jaar graag weer mee willen doen aan een of twee halve marathons en maximaal van deze sfeer gaan genieten.

Maar ooit, zal ik daar aan de start staan in New York! Wie doet er dan met mee mee?

Liefs,
Jip

There are 3 comments for this article
  1. Runningzwerver 11 januari 2018 23:57

    Het is zelfs nog een km langer dan 41,2 😉

  2. Forever38.com 12 januari 2018 14:08

    Stiekem denk ik ook wel eens aan het rennen van een marathon maar wat je zegt : het is wel een behoorlijk eind, en ook ik moet nog even wennen aan dat idee. De knop moet nog even om maar als ie omgaat dan wordt het zeker die van NY !

Geef een reactie