Tips om het sporten dit keer wel vol te houden.

Januari is alweer twee weken bezig en ik merk dat het drukker is in de sportscholen. Heb jij met de start van dit nieuwe jaar ook het sporten fanatiek opgepakt? Goed bezig! Nu nog volhouden… ๐Ÿ˜‰ En dat is vaak lastiger dan je denkt. In deze blog geef ik mijn 8 tips hoe je het sporten dit keer wรฉl vol kunt houden… Lees je mee?


1. Ben realistisch.
Ging je voorheen eigenlijk nooit naar de sportschool? Dwing jezelf dan nu in het begin van 2018 niet meteen om vijf keer in de week te trainen. Uit ervaring kan ik zeggen dat grote veranderingen moeilijker zijn om vol te houden. Omdat het zowel mentaal als lichamelijk een grote stap voor je zal zijn. Begin bijvoorbeeld met twee trainingen per week. Gaat dit goed? Dan kun je dit altijd nog opbouwen naar meer!

2. Sport samen.
Merk je dat je de motivatie een beetje begint kwijt te raken? Als je samen sport kun je dit overleggen met je sportbuddy. Ben eerlijk naar elkaar en probeer te bedenken hoe je elkaar gemotiveerd kunt houden. Bundel jullie krachten zodat jullie samen kunnen knallen!

3. Stel een concreet (klein) doel.
‘Over 10 weken kan ik 5km hardlopen” of ‘de komende 12 weken ga ik twee keer per week naar de sportschool’. Verzin een klein en concreet doel waar je naartoe kunt werken. Zie je het even niet meer zitten? Denk dan aan dat ene doel! Heb je dat behaald? Verzin dan weer een nieuw klein en concreet doel.

4. Vergeet jezelf niet te belonen.
En heb je dan dat ene doel bereikt? Gun jezelf die ene paar schoenen die je al zo lang wilt hebben. Ga lekker uiteten bij je lievelingsrestaurant of kies voor een lekker dagje bij de sauna samen met je vriendin. Door jezelf te belonen houd je het leuk voor jezelf en is het makkelijker vol te houden. ๐Ÿ˜‰

5. Houd progressie bij.
Soms komt er zo’n momentje dat je het eventjes niet meer ziet zitten. Je hebt gewoon even geen zin, het is druk op je werk of je bent niet helemaal lekker. Ga dan niet te lang zitten balen maar kijken terug naar wat je al hebt bereikt! Op deze manier zal het gemakkelijker zijn om weer vooruit te kijken.

6. Kies een sport die je echt leuk vind.
Laat het sporten niet voelen als iets wat ‘moet’. Maar als iets wat je ‘mag’ doen. Dansen, zwemmen, fietsen, fitnessen, voetballen, hardlopen, squashen… enzovoorts. Er zijn ZOVEEL verschillende sporten. Er moet toch wel iets bij zijn wat jij leuk vindt om te doen..?!

7. Probeer verschillende sporten uit.
Iedere week dezelfde trainingen kan een beetje gaan vervelen. Wissel trainingen en eventueel sporten af om het leuk te houden!

8. Maak er een gewoonte van.
Plof na je werk nietย meteen op de bank maar maak er een gewoonte van dat je op dinsdagavond nog een lesje in de sportschool doet. Of blijf in het weekend niet tot 12:00 uur in jeย bed liggen maar maak er eenย gewoonte van om iedere zaterdagochtend om 11:00 uur een uurtje naar de sportschool te gaan. Al met al, doorbreek oude patronen en creรซer nieuwe gewoontes!

Heb jij nog een goede tip die je aan dit rijtje zou kunnen toevoegen? Laat het me weten in een reactie! ๐Ÿ™‚

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie