Running diary: Blessure-update: een brace moet helpen.

Op onderstaande hardloopselfie lach ik wel een beetje als een boer met kiespijn. Waarom ik blij ben? Omdat ik eindelijk weer een klein rondje heb mogen maken! Waarom het me een dubbel gevoel geeft? Omdat het een rondje was van maarliefst twee en halve kilometers. De afstand die ik op dit moment maximaal kan rennen…

Dit is niet echt te vergelijken met de halve marathon die ik nog geen drie maanden terug relatief ‘makkelijk’ uitrende. Helaas is het weer zover en heb ik last van een blessure. En dit keer moet er zelfs een brace aan te pas komen.

‘Hoe pijnlijk deze steken zijn op een schaal van 1 tot 10?’

*AAHHH* Opeens komt er weer eentje opzetten. Ik heb het over scherpe steken in mijn voet. Hoe pijnlijk deze zijn op een schaal van 1 tot 10? Zeker een 9. Na even rustig ademhalen (en zoveel mogelijk ergens anders aandenken) gaat het vaak wel weer. Helaas werden de scherpe steken alleen maar erger en werd mijn teen steeds stijver. De fysio sprak van ‘overbelasting’. Hij raadde het mij aan om een aantal weken rustig aan te doen…

‘En nee, dat is echt geen pretje op dit moment.’

Ik ben nu ruim vijf weken verder en de pijn is helaas nog steeds niet weg. Ik moet zeggen dat ik ‘overbelasting’ meteen al een beetje raar vond. Ja, ik sport veel maar daardoor ken ik mijn lichaam juist erg goed. Ik weet wanneer en hoe lang ik rust moet houden tot een volgende workout. De steken zijn in die vijf weken al wel een stukje verminderd maar mijn teen is nog steeds erg stijf. Ik heb al rekoefeningen gekregen om mijn teen losser te maken en ik moet een aantal keren per dag op mijn tenen lopen. En nee, dat is echt geen pretje op dit moment.

‘Om deze reden draag ik komende weken een brace om mijn voet.’

Omdat de pijn nu nog steeds niet weg ik, denkt de fysio dat er misschien iets aan de hand is met het gewricht in mijn voet. Om deze reden draag ik komende weken ’s nachts een brace. Wie weet geeft dit mijn voet een beetje rust, trekt de pijn daardoor weg en kan ik snel weer verder dan 2,5 kilometers rennen! Want ook al is het op dit moment vies, koud, donker en vooral nat weer. Ik kan je vertellen, als je niet mag rennen dan wil je juist!!

Liefs,
Jip

There are 2 comments for this article
  1. Marielleswereld 16 januari 2018 18:56

    Balen! Ik mag hopen dat je nog wel kan voetballen? Aangezien je dan ook de hele tijd aan het rennen bent. Beterschap in ieder geval!

  2. Dunia 17 januari 2018 18:02

    Ik heb daarom sportsteunzooltjes aan moeten schaffen bij de podo therapeut..misschien kun je iets verder kijken als je fysio, bijv podotherapeut of osteopaat? Succes en sterkte met je herstel!

Geef een reactie