5x mijn favoriete eiwitrijke maaltijden.

Van een kwark ontbijtje met fruit tot een gevulde salade met verse ingrediënten en van lekkere en gezonde wraps tot iets heel lekkers met chocolade… In deze blog zet ik mijn 5 favoriete eiwitrijke maaltijden op een rijtje. Let’s go!

1. Kwarkontbijtje met fruit!Deze maaltijd bestaat uit een schaaltje (magere) kwark (ongeveer 250 gram) met fruit naar keuze. Ik kies vaak voor fruit zoals banaan, appel, frambozen of blauwe bessen. Wil je nog wat extra smaak en eiwitten toevoegen aan je maaltijd? Dan kun je hier ook nog een schepje eiwitpoeder aan toevoegen. Mijn favoriete eiwitpoeder voor dit recept? >> ‘Whey perfection – bosvruchten milkshake’ van de Body and Fit shop !
Aantal eiwitten zonder eiwitpoeder: ± 25 gram.
Aantal eiwitten met eiwitpoeder: ± 47 gram.

2. Volkorenbrood met kipfiletplakjes en een gebakken eitje.


Ik eet deze maaltijd vaak als lunch. Voedzaam, gemakkelijk te maken, ‘gezond’, eiwitrijk én ook belangrijk: erg lekker! Ingrediënten voor dit lekkere receptje zijn: twee sneetjes (volkoren) brood, 4 plakjes kipfilet, 2 gebakken eitjes en wat curry. YUM!
Totaal aantal eiwitten: ± 27 gram.

3. Chocolade havermoutje!


‘I love sleep because it’s like a time machine to breakfast’. Als je het mij vraagt dan sluit deze quote helemaal aan bij dit lekkere chocolade ontbijtje. Ik kom er echt mijn bed voor uit! Dit chocolade havermoutje is gemaakt met de volgende  ingrediënten: 200 ml (magere) melk, 50 gram havermout, 1 schepje eiwitpoeder, een banaantje en een handje rozijntjes. Voor dit receptje gebruik ik de Smart protein in de smaak ‘chocolate’ van Body and fitshop. Hoe ik dit receptje precies maak? Dat kun je hier in deze blog terugvinden!
Totaal aantal eiwitten: ± 36 gram

4. Wraps met gerookte zalmWat je allemaal nodig hebt om deze lekkere en eiwitrijke wraps te maken: twee volkoren wraps, roomkaas, gerookte zalm (100 gram), tomaatjes, komkommer, ijsbergsla en pijnboompitjes (10 gram). Eet smakelijk!
Totaal aantal eiwitten: 32 ±  gram.

5. Zelfgemaakte caesar salade met gerookte kip.Dit vind ik een hele lekkere salade, die snel en gemakkelijk te maken is. Ingrediënten die ik vaak gebruik zijn: veldsla, 1 gekookt eitje, 1 gekookt eiwit, 100 gram gerookte kipfilet, 100 gram hüttenkäse, tomaatjes, komkommer, een geroosterde boterham (eventueel toe te voegen: kaas en mosterd-dille saus).
Totaal aantal eiwitten: ± 51 gram (zonder kaas en saus)

Zo dat waren ze. Mijn vijf eiwitrijke maaltijden waar ik regelmatig van geniet. Zoals je ziet kun je veel variëren met eiwitrijke producten. Van kwark en eiwitpoeders, tot gerookte zalm, plakjes kipfilet, eieren en hüttenkäse. Andere eiwitrijke producten die ik regelmatig eet zijn: tonijn, noten, pindakaas, yoghurt en kikkererwten.

Wat is jouw favoriete eiwitrijke maaltijd?
Laat het me weten!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie