Een nieuwe groot sportdoel! Kun jij het raden?

Ja je leest het goed, ik heb een nieuw sportdoel voor 2018 dat ik heeeel graag zou willen bereiken. Om te beginnen start ik met een nieuwe sport. Lees je mee? 

‘Ik ben er namelijk helemaal klaar mee en kan niet wachten om weer vooruit te gaan kijken.’

Qua fitheid zit het voor mij in 2018 nog niet mee. Mijn blessures verdwijnen maar niet en ik ben ook een flinke tijd ziek geweest (lees: verkoudheidsvirus + keelontsteking). Maar hier ga ik het verder niet over hebben. Ik ben er namelijk helemaal klaar mee en kan niet wachten om weer vooruit te gaan kijken.’

‘Dit vind ik een mooi moment om te starten met trainen voor mijn nieuwe sportdoel!’

Het is nu eind januari en ik voel me gelukkig een stuk beter. Ook mag ik van de fysio weer rustig aan beginnen met sporten. Dit vind ik een mooi moment om te starten met trainen voor een nieuwe sportdoel!

Met het oog op een groter sportief doel (waar ik nu helaas nog niets over kan verklappen) ga ik beginnen met zwemmen! Ik heb dit afgelopen maanden heel af en toe gedaan maar ik merkte toch wel dat ik na mijn zwemles van toen ik 7 jaar was niet veel meer gezwommen heb… Ja ik heb vroeger veel bommetjes gemaakt tijdens het discozwemmen en ik ben tijdens mijn vakanties met veel plezier van alle glijbanen afgegaan maar puur baantjes trekken? Dat is toch andere koek.

Waarom ik wil gaan zwemmen?

Maar Jip, je doet al hardlopen, voetballen en fitnessen. Waarom wil je nu ook nog eens gaan zwemmen? Zoals ik al zei heeft dat iets te maken met mijn nieuwe doel wat ik komend jaar graag zou willen bereiken. Want zwemmen is ook goed voor je conditie en spieren. Door te zwemmen wordt je longinhoud groter, waardoor je minder snel buiten adem raakt. Verder train je met zwemmen niet alleen je benen of je rug, maar je gehele lichaam tegelijk! Tot slot kan zwemmen (bijna) altijd. Dat is nu handig voor mij met mijn blessures…

Mijn doel voor komende maanden luidt als volgt: ‘ik ga komende maanden iedere week één keer zwemmen’. En nee, dan bedoel ik niet bommetjes maken en van glijbanen afgaan. Maar baantjes trekken.

Hierdoor hoop ik mijn zwemskills te kunnen verbeteren…

Om dat doel te behalen heb ik natuurlijk wel geschikte zwemkleding nodig. Mijn kleurrijke bikini’s van de zomer zijn fijn om in te zonnen maar voor baantjes trekken zou een goed badpak toch wel handig zijn. Plutosport.nl wil mij graag helpen met mijn nieuwe sportdoel en gaf mij een badpak én zwembril! Hierdoor hoop ik mijn zwemskills komende periode flink te kunnen verbeteren.

En heb je nu zoiets van: Hee! Dat zwemmen lijkt mij ook wel wat? Voor een mooi badpak, een fijne zwembril en/of andere zwemaccessoires kun je hier een kijkje nemen: plutosport.nl.

Let’s do this!

Liefs,
Jip

 

There are 4 comments for this article
 1. Just 11 februari 2018 09:23

  Tof, je begint dus helemaal met nul zwemervaring? Met hoeveel baantjes ga je beginnen en hoe ga je het opbouwen?

  • Jip Sanders 14 februari 2018 20:26

   Klopt, ik heb wel mijn zwemdiploma van vroeger maar verder nooit echt meer baantjes getrokken. Ik doe nu gewoon 30-45 minuten schoolslag om te beginnen.

 2. Jacqueline 14 februari 2018 07:52

  Jaaaa trialon. Dat is ook mijn sportdoel dit jaar.

Geef een reactie