Tips voor meer tijd in de ochtend!

Je herkent het vast wel. Het is ’s avonds en je bedenkt onder het mom van ‘dan heb ik meer tijd’ morgen op tijd je wekker te zetten. Waarom ik regelmatig vroeg op sta? Omdat ik ervaar dat ik in de ochtend veel productiever ben dan later op de dag. Zo kan ik me langer concentreren op eenzelfde taak doordat ik (denk ik) minder prikkels krijg van mijn omgeving. Mijn telefoon licht niet om de zoveel tijd op en het is overal nog lekker rustig… Helaas gaat vroeg op staan niet vanzelf. Je moet het dan ook echt zelf doen. Ook ik als ochtendpersoon heb er regelmatig moeite mee. Om je een beetje op weg te helpen geef ik je mijn tips om op tijd je bed uit te komen. Lets’ go!

1. Leg je wekker buiten handbereik zodat de kans minder groot is dat je gaat ‘snoozen’.
Ik weet hoe vervelend dit is en eerlijk gezegd doe ik dit ook bijna nooit. Omdat ik zelf redelijk snel mijn bed uit kan komen. Heb je echt moeite met opstaan in de ochtend? Dan lijkt me dit echt een goede tip! Dan moet je alleen niet weer terug je bedje inkruipen natuurlijk… πŸ˜‰

2. Vermijd social media in de ochtend.
Het is mij wel eens overkomen. Ik was om 7:00 uur wakker en nam de tijd om mijn ontbijtje op te eten. Ik opende WhatsApp, Instagram, Facebook, knipperde twee keer met mijn ogen en opeens was het een uurtje later. Tip: open je social media pas later als je daar tijd voor hebt!

3. Maak je ontbijt (en lunch) de avond van te voren al klaar.
Deze tip spreekt voor zich denk ik. En nog een pluspuntje: overnight oats is een stuk lekkerder dan wanneer je het ’s ochtends maakt!

4. Leg je kleren ’s avonds klaar.
Zo kun je zonder na te denken direct in je outfit stappen. Handig en snel!

5. Zorg dat je van te voren al weet wat je allemaal moet meenemen.
Zo voorkom je dat je dingen moet gaan zoeken en dus ben je sneller de deur uit. En je wilt je dag natuurlijk niet beginnen met stress omdat je iets niet kunt vinden…

6. Zorg voor een simpele ochtend routine.
Ben je van plan om met 121 make-up lagen de deur uit te gaan? Ja dan kan het lang duren. Plan het douchen in de avond en zorg dat je snel kunt klaarmaken voor de dag. Oftewel: zorg ervoor dat je ochtendroutine niet te ingewikkeld is.

7. Ga vroeg slapen!
De laatste tip die ik je kan meegeven: ga vroeg slapen! En nee dit lukt mij ook echt niet altijd… πŸ™‚

Wat is jouw ultieme tip om vroeg de deur uit te kunnen? Laat het me weten!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie