Zondagsontbijtje #19 – ‘Eggs rothko katerontbijt’

Ik verwacht dat ik niet de enige ben die deze ochtend wakker word met hoofdpijn… (Lees: carnavallll). Ook vind ik dit ontbijtje lekker als je geen kater hebt hoor;) Eggs rothko heet het. Als ik jou was zou ik dit receptje een keertje uitproberen! Zie hieronder hoe ik het maak:

Ingrediënten

– 2 sneetjes brood (volkoren, wit, wat jij lekker vindt!)
– boter
– 2 eieren
– plakjes bacon
– peper en zout

Hoe maak je het?

Zet een pan op het vuur en besmeer de twee sneetjes brood in met een laagje boter (beide kanten). Steek met een rond glas of ronde beker een rondje van ongeveer 6 cm doorsnee uit het midden van elk sneetje brood. Vervolgens leg je de sneetjes brood 2-3 minuten in een verwarmd pannetje (zonder olie in de pan te doen).

Na die 2-3 minuten is één kant krokant gebakken en draai je de sneetjes brood. Nu kun je in ieder rondje een eitje open breken. Dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie en laat de eieren in ongeveer 6-7 minuten gaar worden. Ook leg je de plakjes bacon voor een paar minuten in de pan. Nog even wat peper en zout eroverheen en klaar is je heerlijke katerontbijt. Smakelijk!

Voedingswaarden:

Kcal = ± 486
Koolhydraten = ± 28 gram
Eiwitten = ± 24 gram
Vetten = ± 30 gram

Smakelijk! Hopelijk heb je nu een goede bodem om deze dag te overleven… 😉

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: Friday favourites #77 – Jipsanders.com

Geef een reactie