10 redenen waarom ik blij word van sporten!

Ik word blij van sporten! Maar ik denk dat je dat ondertussen al wel weet… 🙂 In deze blog vertel ik je waarom. Ik ben benieuwd of dit ook voor jou geldt! Kijk je mee?

1. Klaar om mijn dag te starten!

Als het mogelijk is, sport ik het liefste in de ochtend. Het voordeel daarvan vind ik het heerlijke frisse en voldane gevoel achteraf. Na een morning workout kan ik met veel energie aan mijn dag beginnen!

2. Mijn hoofd leegmaken.

Even niet aan belangrijke dingen of kleine to do’s denken maar een uurtje knallen in de gym. Ik merk dat ik door te sporten even kan ‘ontstressen’ waardoor ik erna productiever en rustiger aan het werk kan.

3. Mezelf blijven uitdagen!

Ook is het voor mij een perfecte manier om mezelf te blijven uitdagen. Heb ik een bepaald sportdoel behaald? Dan vind ik het tof om weer een nieuw doel te kunnen stellen. Een snellere tijd, een zwaarder gewicht of misschien zelfs een nieuwe sport?!

4. More food!

Als je sport, verbruik je calorieën. Juist, MORE FOOD!

5. Dat fitte gevoel…

Nog steeds denken veel mensen dat ik (en anderen) sport(en) voor een strak lichaam. Ik vind dit mooi meegenomen maar het allerfijnste vind ik het gevoel dat je aan sporten overhoudt. Mezelf fit voelen zorgt ervoor dat ik lekkerder in mijn vel zit.

6. ‘Out of my comfortzone’.

Van nieuwe oefeningen in de sportschool uitproberen tot kennismaken met een nieuwe sport zoals bootcampen of een spinningsles. Ik blijf steeds nieuwe dingen ontdekken en stap hiermee regelmatig uit mijn comfortzone. Spannend, maar vaak achteraf ook leuk om mee te maken.

7. Sterker worden!

Progressie bijhouden en jezelf sterker zien worden vind ik ook erg tof! Zo vond ik 40 kilo squatten in mijn eerste jaar dat ik aan krachttraining deed echt nog zwaar. Terwijl ik nu zonder al te veel moeite 50-60 kilo squat!

8. Betere focus…

Ik merk dat ik mezelf na een workout beter en vooral langer kan concentreren op een taak. Misschien dat dit te maken heeft met mijn ‘hoofd leegmaken’ waar ik het in het begin van deze blog al over had. Na een uurtje knallen heb ik in ieder geval weer concentratie die ik vaak goed kan gebruiken!

9. Beter slapen!

Heb ik op een dag een goede workout eruit kunnen knallen? Dan ben ik in de avond meer moe en kom ik gemakkelijker in slaap. Heel fijn!

10. Betere conditie.

Het geeft mij echt een kick om bijvoorbeeld steeds een stukje verder te kunnen rennen!

Word jij ook blij van sporten? Vertel mij waarom!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie