Dit eet ik na het sporten.

Goed eten na een training is belangrijk voor het herstel van je lichaam. Dit heb je vast wel vaker gehoord. Maar wat is goed om te eten na een training? In deze blog geef ik je een kijkje in mijn maaltijden ná het sporten. Ik vertel wat en waarom ik dit vaak na een training eet. Hopelijk kun je er wat inspiratie uit halen!

Je hebt keihard getraind en komt met een voldaan en hongerig gevoel thuis. Wat is nu slim om te doen om je lichaam zo optimaal mogelijk te laten herstellen? Vifit Sport geeft een aantal handige recovery tips:

1. Sluit een training af met een cooling down en eventueel rek- en strekoefeningen.
2. Eet na een training voldoende koolhydraten en eiwitten en vergeet niet voldoende te drinken. (Vette snacks staan herstel juist in de weg).
3. Voldoende slaap draagt bij aan het herstellen van je lichaam.
4. Massage bij stijve spieren kan herstellend werken.
5. Wissel koud en warm water af tijdens het douchen na je workout. Dit zorgt voor een goede doorbloeding.

(Bron: Vifit Sport)

1. Eiwitreep (Vifit Sport)

Als je mij langer volgt dan weet je dat ik dol ben op eiwitrepen. Allereerst omdat ze heel gemakkelijk zijn mee te nemen voor onderweg, ten tweede omdat ze gewoon enorm lekker zijn! Momenteel is de ‘Recovery bar’ van Vifit Sport in de smaak Cranberry mijn favoriet (hier verkrijgbaar: www.vifitsport.com). Met 17 gram koolhydraten en 20 gram eiwitten, is deze reep is naar mijn mening een perfecte post workout snack voor na een training. Zodat mijn lichaam goed kan herstellen!

2. Rijstwafels met kipfilet en ei

Iets anders wat ik vaak eet na een training zijn rijstwafels. Ik eet dit vaak als ik na een training thuis ben. Een pluspuntje van deze maaltijd? Je kunt eindeloos variëren! Ik beleg rijstwafels vaak met de volgende ingrediënten: plakjes kipfilet, een (gekookt) eitje, hüttenkäse, hummus, komkommer en/of tomaat.

3. Kwark met fruit

Kwark met fruit, ook daar kan ik geen genoeg van krijgen. Fris, voedzaam en vullend. YUM!

4. Eiwitshake met een banaantje

Een eiwitshake voor de eiwitten en een banaantje voor de koolhydraten. Precies wat je lichaam nodig heeft om voldoende te herstellen!

4. Havermoutje met eiwitpoeder

Meestal heb ik deze maaltijd in de ochtend al op maar als dat niet zo is dan grijp ik graag de kans aan om het alsnog te kunnen eten. Hoe ik zo’n havermoutje mét eiwitpoeder maak? Dat kun je in deze blog lezen!

Pssst! Ik ben zelf geen voedingsexpert en deel met mijn blog ervaringen om anderen te inspireren. Ik zeg dus niet dat deze maaltijden het beste zijn voor het herstel van je lichaam. Dit werkt voor mij. Misschien ligt dat voor jou anders! Wat eet jij het liefste na het sporten?
Let me know!

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. rosancastien 22 februari 2018 19:32

    Goede tips! Ik eet meestal kwark met muesli (eventueel met noten en rozijnen), maar het wordt wel eens tijd voor wat meer afwisseling!

Geef een reactie