Sportdagboekje februari 2017: een blessure maar toch iedere dag gesport.

In dit sportdagboekje laat ik zien dat ik ondanks mijn blessure toch dagelijks heb kunnen sporten. Voor de een is iedere dag sporten heel veel, ik word er blij van. Ik heb momenteel twee blessures (knie en voet). Waardoor ik niet zwaar benen kan trainen en niet lang mag hardlopen. Hoe ik toch iedere dag heb kunnen sporten zie je in deze blog! 

Maandag: rug + schouders + 30 minuten fietsen

Op maandag had ik een dagje zelfstudie gepland staan dus had ik het geluk dat ik in de ochtend kon sporten. FIJN! Ik ging naar de sportschool en deed hier eerst oefeningen voor mijn rug en borst. Ik sloot mijn workout af met 30 minuten fietsen op rustig tempo omdat de fysio mij vertelde dat dit goed was voor mijn knieblessure. Een probleempje: ik HAAT cardio in de sportschool! Mijn oplossing? Ik nam een interessant boek mee waardoor de 30 minuten (gelukkig!) sneller gingen dan verwacht.

Dinsdag: 10 x 1 minuut hardlopen

Omdat mijn blessures steeds een beetje meer weggaan mag ik van de fysio het hardlopen rustig gaan oppakken. Ik rende op dinsdagavond na het werk 10 x 1 minuut. Een tip die ik je kan meegeven na deze workout: ga niet meteen rennen na het avondeten #buikpijn #steken… Maar dit had ik vooraf natuurlijk ook kunnen bedenken.

 

Woensdag: in de sportschool: borst + 30 minuten zwemmen

Op woensdag had ik weer de mogelijkheid om in de ochtend te sporten en ging ik eerst naar de sportschool. Hier deed ik snel in 30 minuutjes een aantal oefeningen voor de borst. Bankdrukken, dumbbell incline bench press, dumbbel flyes en push ups om precies te zijn. Vervolgens fietste ik naar het zwembad om nog een half uurtje baantjes te trekken. Want zwemmen kan gelukkig prima pijnvrij! 

Donderdag: 10 x 1 minuut hardlopen

Op donderdagavond was ik inmiddels een beetje bijgekomen van de spierpijn van de hardlooptraining dinsdag. (Ja, ik had spierpijn van 10 x 1 minuut joggen… oeps haha). Wederom trok ik mijn hardloopschoenen uit de kast en deed ik dezelfde intervaltraining. Lekker rennen op mijn gemak en gelukkig zonder pijntjes!

Vrijdag: rug + schouders + 30 minuten fietsen

Op vrijdag deed ik weer een training in de sportschool. Oefeningen voor de rug en schouders + 30 minuten fietsen met mijn boekje in de hand zodat ik mijn fysio tevreden houd (en om mijn blessure te verminderen natuurlijk).

Zaterdag: borst + buik

Mijn workout op zaterdag laat zien dat een training niet lang hoeft te duren. Ik deed snel drie oefeningen voor de borst en drie buikspieroefeningen. Binnen 45 minuutjes stond ik weer buiten. Met een voldaan gevoel was ik helemaal klaar voor de rest van mijn zaterdag!

Zondag: benen + 30 minuten fietsen

Eindelijk durfde ik het weer aan: een legday! Ik moet zeggen dat ik het wel een beetje spannend vond. Ik was bang dat mijn knie en/of voet zou tegenspruttelen dus deed ik alle oefeningen nog zonder gewicht. Gewoon de beweging met voldoende rust om te checken of alles oké was. Gelukkig is het goed gegaan én loop ik nu rond met spierpijn in mijn billen en hamstrings! 😉

En toen was de week alweer voorbij. Ik sport lang niet altijd iedere dag maar afgelopen week deed ik veel korte en lichte workouts om mijn knie in beweging te houden maar niet te veel te belasten. Op deze manier hoop ik straks weer rondjes van 10 kilometer te kunnen rennen en te kunnen squatten met gewicht…

Hoe vaak heb jij gesport afgelopen week?

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. R 27 februari 2018 08:42

    Goed dat je toch bent blijven sporten! En lekker dat je weer bent kunnen beginnen met hardlopen. Ik heb ook een blessure aan m’n knie en hiel/enkel dus ik voel met je mee.. Van 3 x hardlopen naar.. niet hardlopen. Gelukkig ook een sportschoolabbo, dus was daar bijna dagelijks te vinden om wel m’n energie kwijt te kunnen. Sterkte met je herstel verder! 🙂

Geef een reactie