Eetdagboekje maart 2018: #weekzondervlees

Zoals ik gisteren in deze blog vertelde, is het me gelukt om de gehele week GEEN vlees te eten! Maar wat at ik dan wel afgelopen dagen? In dit eetdagboekje laat ik zien welke maaltijden ik allemaal maakte. Ik at onder andere zoete aardappelfrietjes, spinazie kaas rondo’s, groenteballetjes een curry met naanbrood en pizza! Ik hoop dat je er wat inspiratie uit kunt halen! 😉

P.s. ik ga niet zoals in een ‘normaal’ eetdagboekje al mijn maaltijden met jullie delen. Ten eerste simpelweg omdat ik niet het geduld heb om een week lang AL mijn eten te fotograferen #teamalwayshungry. Ten tweede omdat ik vaker hetzelfde ontbijt en lunch en dan in herhaling ga vallen. Wat ik wel heb gedaan is een aantal lekkere recepten voor jullie op een rijtje gezet. Let’s go!

Maandag


Maandag at ik als avondeten een bordje vol met zoete aardappelfrietjes uit de oven, broccoli met knoflook uit de pan en een spinazie kaas rondo. YUM!

Dinsdag


Voor de lunch had ik dit lekkere (en vegetarische!) recept gemaakt. Ik bakte een omelet van 3 eitjes en belegde dit met hüttenkäse, champignons en rode paprika. Om het af te maken strooide ik er nog een snufje peper en zout overheen.

Woensdag


Op woensdagavond maakte ik couscous met onder andere geitenkaas en rozijnen. En dat vond ik HEEL LEKKER! Dit is dus zo’n typisch geregeld waar ik standaard wat stukjes kip bij zou gooien. Terwijl dat dus helemaal niet nodig hoeft te zijn. Wat ik er dit keer wel bij deed? Veel groentjes zoals paprika, komkommer, snoeptomaatjes en veldsla.

Donderdag


Op donderdag had ik zin in stamppot. Dus dat maakte ik. Ik koos voor een stamppot met aardappel, wortel, ui en champignons en deed daar wat groenteballetjes overheen. Eerlijk? De groenteballetjes waren niet mijn favoriet maar dat kan natuurlijk persoonlijke smaak zijn…

Vrijdag


Hier had ik al de gehele week zin in! Ik had nog een Magioni pizza in de diepvries liggen en tja die moet ook een keer op toch? Ik belegde de pizzabodem met tomatensaus, kaas, ui, geitenkaas, veldsla en natuurlijk pizzakruiden! SMAKELIJK!

Zaterdag

Op zaterdag maakte ik en mijn vriend een curry met onder andere kokosmelk, sperziebonen en vegetarische kipstukjes. En ja hoor, zelfs mijn vriend (is een grote vleesliefhebber) vond de kipstukjes van de vegetarische slager een lekkere ontdekking! Die gaan we vaker inslaan!

Zondag


Deze laatste dag van deze #weekzondervlees at ik een goed gevulde bak met een salade. Ik deed de volgende ingrediënten in een grote bak: veldsla, hüttenkäse, snoeptomaatjes, komkommer, geroosterde kikkererwten, een gekookt eitje en zongedroogde tomaatjes.

Wat is jouw favoriete vegetarische recept?
Laat het me weten! Misschien dat ik ‘m dan binnenkort een keertje maak. 🙂

Liefs,
Jip

There are 2 comments for this article
  1. Olivia 19 maart 2018 08:39

    Hi leuk zeg!
    Ikzelf eet ondertussen 90% vegan, maar de rest van het gezin eet wel vlees. Als ik dan iets vegetarisch klaarmaak voor hun, is dat vaak een zoete aardappel ‘stampot’. Dus zoete aardappel, geitenkaas & rucola. Daarover dan nog geroosterde pijnboompitten! Valt altijd in de smaak 🙂
    Liefs xxx

Geef een reactie