10 x ontbijtvragen!

‘I love sleep because it’s like a time machine to breakfast!’ Het ontbijt, ik kom er echt mijn bed voor uit! In deze blog geef ik antwoord op 10 vragen over het ontbijt. Lees je mee?

1. Wat is je favoriete ‘dagelijkse’ ontbijt?
Mijn favoriete dagelijkse ontbijtje is of havermout met banaan, kaneel, rozijnen en pindakaas (het recept vind je hier) of een bak gevuld met kwark, een banaan en een appel!

2. Wat vind je belangrijk aan het ontbijt?
Allereerst vind ik het belangrijk dat ik op mijn gemak kan ontbijten. Het is voor mij echt een momentje om mijn dag rustig te kunnen beginnen. Daarnaast vind ik het fijn dat een ontbijtje vult. Als ik niet genoeg eet in de ochtend dan heb ik een uur later weer trek… En kan ik de hele dag blijven eten.

3. Wat is je favoriete ‘verwen ontbijtje’?
Het allerliefste zou ik iedere dag met verse croissantjes ontbijten. Inclusief klodder Nutella. Dan even de ogen dicht en het gevoel hebben dat ik in Frankrijk zit!

4. Wat ontbeet je vroeger als kind?
Vroeg ontbeet ik iedere ochtend met 2/3 boterhammen. Vaak met vruchten- of chocoladehagel.

5. Wat drink je bij je ontbijt?
Als het buiten koud is, drink ik soms een kop thee. Maar ik moet zeggen dat ik die ook vaak vergeet en laat staan. Oepsie… Anders water maar soms ook niets. In de ochtend vind ik het moeilijk om te drinken.

6. Wat ontbijt je voor het sporten?
Voor het sporten eet ik vaak een havermoutje zoals bij vraag 1 of boterhammen met een laagje pindakaas en plakjes banaan. Zo krijg ik genoeg energie om te kunnen knallen in de sportschool!

7. Hoe laat ontbijt je?
Dit verschilt per dag. Als ik stage heb, ontbijt ik rond 7:30 uur in de trein. Maar in het weekend kies ik soms voor een ontbijtje op bed rond een uur of 9.

8. Wat je je favoriete ‘to-go ontbijtje’?
Dat zijn eigenlijk mijn twee favoriete dagelijkse ontbijtjes. Dus of het bakje met kwark, appel en banaan of het havermoutje met banaan, rozijnen, kaneel en pindakaas. Alleen dan niet in een schaaltje maar in een plasticbakje. Zo simpel kan het zijn.

9. Waar ontbijt je meestal?
Ik eet meestal mijn ontbijtje op vanaf de bank. Als ik in mijn bed ontbijt dan heb ik soms de neiging om te lang te blijven liggen. En dat is vaak niet helemaal de bedoeling….

10. Bedenk je ’s avonds al of pas ’s ochtends wat je gaat onbijten?
Ik weet het altijd in de avond al 🙂 ! Zoals ik al zei, kan ik echt naar het ontbijt uitkijken.

Waar ontbijt jij het liefste mee? Laat het me weten in een reactie!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie