Recept: hartige ontbijtpizza van bladerdeeg.

Dit weekend is het Pasen en behalve heel veel chocolade eitjes en afbakbroodjes staat er bij ons ook een ontbijtpizza met ei op tafel. Want wie wil er nou geen pizza? Ik vind het een heerlijk receptje dus deel ik het in deze blog graag met jullie. Ook vertel ik je de voedingswaarden per plakje. Kijk je mee? Let’s go!

Ingrediënten (2 personen)

– 2 plakjes bladerdeeg
– 2 eieren
– 2 plakjes kipfilet
– 2 eetlepels hüttenkäse
– een handje strooikaas
– snoeptomaatjes
– peper, zout en Italiaanse kruiden

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een velletje bakpapier op de bakplaat. Druk de plakjes bladerdeeg met je vingers in elkaar en vouw de randjes een beetje omhoog. Beleg nu de bodem van bladerdeeg met plakjes kipfilet en een laagje hüttenkäse en breek de eieren erboven. Maak het tot slot helemaal af met wat snoeptomaatjes, een handje strooikaas, peper, zout en Italiaanse kruiden. Zet de ontbijtpizza voor ongeveer 20 minuten in de oven op 180 graden. Je kunt het heerlijke gerecht op de paastafel zetten wanneer het bladerdeeg gaar is en de eieren gestold zijn! Eet smakelijk!

Voedingswaarden:

Voor 1 plakje pizza (1 persoon):
Kcal = ± 328
Koolhydraten = ± 16 gram
Eiwitten = ± 19  gram
Vetten = ± 21 gram

Fijne zondag!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie