Welk sporthorloge gebruik ik?

Afgelopen week plaatste ik een insta story waarop mijn sporthorloge te zien was. Omdat ik veel berichtjes met vragen kreeg over deze gadget, heb ik besloten er een review over te schrijven. Ik draag de ‘Garmin forerunner 645 music’ en geef je in deze blog mijn eerlijke mening!

Ik wil in deze blog niet heel uitgebreid ingaan op de praktische functies van dit sporthorloge. Welke knopjes het horloge allemaal heeft en hoe alles werkt, kun je namelijk precies hier in de handleiding vinden. Wat ik wèl in deze blog wil delen zijn mijn persoonlijke ervaringen met dit sporthorloge. Wat vind ik er fijn aan? En wat zijn naar mijn mening minpuntjes van deze gadget…

“… je kunt er zelfs contactloos mee betalen!!”

Allereerst wil ik benadrukken hoe veel verschillende functies dit sporthorloge heeft. Om je even een beeld te geven vind je hier een opsomming. De Garmin Forerunner 645 Music kan onder andere: je stappen tellen, je hartslag meten, 500 muzieknummers synchroniseren, je aantal verbrandde calorieën bijhouden, inzicht geven in hoe je hebt geslapen, hoeveel trappen je bent opgelopen en hoe veel stress je die dag hebt ervaren. Maar ook kan het sporthorloge je trainingen bijhouden. Denk aan de afstand, route, snelheid van een hardloop-, fiets- of zwemtraining. Nee dat was nog niet alles want je kunt er zelfs contactloos mee betalen!! (Hoe dat werkt moet ik nog eventjes gaan uitzoeken).

” Dan begint dat ding te trillen met als boodschap: …”

Daarnaast heb ik afgelopen weken ervaren dat het sporthorloge mij echt meer in beweging brengt. Wanneer ik voor een langere tijd stilzit, begint dat ding namelijk te trillen met als boodschap ‘beweeg!’. Af en toe is dit voor mij echt een goede reminder van dat ik bijvoorbeeld te lang achter mijn computer zit te werken. Ook door de stappenteller ben ik eerder geneigd om even ergens lopend naar toe te gaan in plaats van de auto/bus of fiets te pakken.

Ik vind het erg fijn dat de batterij van het horloge zo lang mee gaat. Ondanks dat de gadget continu dingen meet, gaat het horloge wel 7 dagen mee. Nog een pluspunt als je het mij vraagt!

“Wat ik minder fijn vind aan het horloge …”

Een minpuntje is het feit dat ik te geprikkeld wordt. Zo trilt het horloge bij ieder Whatsapbericht, mailtje, like op Instagram enzovoorts… Gelukkig is er een ‘storen aan’-knopje waarmee je het horloge op stil kunt zetten. Ik merk dat ik hier vaak behoefte aan heb omdat ik anders voor mijn gevoel continu ‘aan’ sta, wat mij veel energie kost.

Ook duurde het voor mij even voordat ik het sporthorloge een beetje begreep. Ik draag de gadget nu ongeveer drie weken en nog steeds weet ik niet hoe alles precies werkt. Ik vind het zelf erg leuk dat ik nog steeds dingen ontdek maar kan ook begrijpen dat het in praktisch opzicht niet handig kan zijn dat de gadget zoveel verschillende functies heeft. Zo ontdekte ik gisteren pas dat het horloge waterbestendig is. En ik dat ding maar steeds afdoen tijdens het douchen, haha.

“Iets om goed over na te denken…”

Tot slot heb ik nog één dingetje even belangrijk om te benoemen. Dit heeft namelijk te maken met ‘privacy’. In het begin moest ik echt wel even wennen aan het feit dat deze gadget ALLES bijhoudt. Van hoeveel calorieën je hebt verbrand tot hoe je hebt geslapen. “Wil ik wel dat een technische gadget al mijn gegevens meet en bijhoudt?!” Was een vraag die door mijn hoofd spookte. Voor nu vind ik het erg interessant om alle bijgehouden gegevens in te zien maar blijf ik er wel bewust van dat deze technische gadget alles van mij bijhoudt.

Al mijn bevindingen op een rijtje:

Positieve punten:
– De ‘Garmin Forerunner 645 Music’ heeft enorm veel functies.
– Ik vind het mega interessant om alle gegevens in te zien die de gadget bijhoudt.
– Het sporthorloge werkt motiverend om in beweging te blijven.
– De batterij van deze gadget gaat wel 7 dagen mee.

Minder positieve punten:
– Wanneer je de functie ‘niet storen’ uit hebt staan, raak je snel afgeleid als het horloge weer begint te trillen.
– Door de vele functies duurt het even voordat je begrijpt hoe de gadget werkt.
– Het sporthorloge is helaas best prijzig.
– Je kunt nadenken over de mate van privacy, wil je dat een gadget alles wat je doet meet?

Heb je nog een specifieke vraag over dit sporthorloge (Garmin Forerunner 645 Music)? Stel je vraag in een reactie of stuur gerust een mailtje naar jipsanders.com@outlook.com. Ik beantwoord jullie vragen graag! 🙂

Liefs,
Jip

There are 6 comments for this article
 1. Michaël 11 april 2018 16:47

  Dag dame,

  Ik vraag mij af waarom je gekozen hebt voor dit sport horloge en niet voor een TomTom runner 3 bijvoorbeeld.

  Leuk om te lezen dat je zelf ook aangeeft dat je het toch enig twijfel tussen alles registreren of niet registreer merk ik namelijk ook bij mijzelf.

  Succes verder met sporten 💪🏻

  • Jip Sanders 15 april 2018 12:21

   Hoi Michael, ik heb dit horloge van Garmin gekregen om te testen en heb een blogje geschreven met mijn mening en ervaringen. Dus vandaar dit horloge en geen andere.
   Groetjes,
   Jip

 2. marchealthy33 19 april 2018 09:58

  Leuk artikel!, hier nog de Samsung gear maar die begint kuren te krijgen, dus binnenkort weer op naar een nieuw horloge, dus ga lekker de revieuws af!. Blij dat dit horloge bevalt 🙂

 3. Judith Armande 20 april 2018 11:31

  Ik vind hem mooooi! mijn vriend heeft de vivoactive en net als deze lijken die wat meer een “normaal” net horloge (en niet direct zo sporthorloge. Ik vind dat wel tof!
  Wist je dat je de meldingen enzo ook gewoon allemaal uit kunt zetten? Ik had op mijne (de forerunner235), en mijn vriend op de zijne, eerst ook de meldingen aan staan van alles (mail, watsapp enzo) Wij hebben het allebei uitgezet ivm met wanneer we bereikbaar zijn hebben we de telefoon wel bij de hand.

 4. Daan 20 december 2018 12:31

  Kun je op het horloge spotify zetten of hoe werkt dat met muziek?

Geef een reactie