5x mijn favoriete eiwitrijke tussendoortjes.

Ojee, heb ik nu alweer trek?! Vaak heb ik van die momenten dat het eigenlijk nog geen tijd is voor lunch/avondeten maar dat mijn maag toch alweer lichtelijk begint met knorren. Om deze reden ben ik fan van ‘gezonde’ tussendoortjes die mij een vullend gevoel geven en je helpen de periode te overbruggen totdat je aan tafel kunt aanschuiven!

Als sporter is het belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Merk je dat je hier moeite mee hebt? Dan zijn deze tussendoortjes misschien wel wat voor jou! In deze blog deel ik mijn 5 favoriete eiwitrijke tussendoortjes. Kijk je mee?

1. Zwarte bonenbrownie

Dit is en blijft mijn favoriete eiwitrijke tussendoortje. ‘Gezond’ en ‘chocolade’, wie vindt deze combinatie nu niet geweldig? Voor dit tussendoortje heb je de volgende ingrediënten nodig: 1 banaan, 2 eieren, 1 eiwit, 40 gram cacaopoeder, 400 gram zwarte bonen (265 gram uitlekgewicht), 75 gram dadels, 50 ml water, een snufje bakpoeder en eventueel eiwitpoeder. Hoe je dit tussendoortje precies maakt, vind je in deze blog!

2. Crackers met tonijn en hüttenkäse

Hoe je dit tussendoortje in elkaar flanst? Dat is heel simpel kan ik je vertellen! Mix allereerst de tonijn en hüttenkäse door elkaar in een bakje. Beleg de crackers vervolgens met een flinke laag van dit mengsel en maak het af met de zongedroogde tomaatjes. Eet smakelijk!

3. Rijstwafels/crackers met kipfilet en ei

Crackers als maaltijd daar begin ik niet aan. Aangezien ik dan een heel pak per dag nodig heb, wil ik een vol gevoel hebben. Maar als tussendoortje vind ik crackers wel geschikt! Beleg ze bijvoorbeeld met een laagje hummus, plakje kipfilet en/of een gekookt eitje et voilà! Je hebt een eiwitrijk tussendoortje.

4. Eiwitrepen van de Body en Fitshop

Deze repen blijven mijn favoriet! En dan kwijl ik het meeste weg bij de ‘smartbars’ en ‘clean protein bars’ in smaken als: ‘peanutbutter and chocolate’, ‘cookie dough almond’ of ‘Salted caramel’. Pssst! Deze repen zijn hier verkrijgbaar!

5. Kwarkbollen

Dit baksel eet ik niet wekelijks, aangezien je er wel even de keuken voor in moet duiken… Maar zo af en toe heb ik dat er toch voor over. Want YUM! Deze baksels zijn lekker! Voor een stapel van deze heerlijke kwarkbollen gebruik ik de volgende ingrediënten: 75 gram rozijnen, 125 gram Optimel kwark (ik kies voor de smaak appel en kaneel), 100 gram meel, 1 eitje, 1 eetlepel honing, een snufje zout en 1 theelepel bakpoeder. Hoe je ze precies maakt, kun je in deze blog lezen!

Dat waren mijn 5 favorieten! Wat is jouw favoriete eiwitrijke tussendoortje?
Laat het me weten in een reactie! Dan kan ik dat eens uitproberen. 🙂

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie