Terug naar een ‘normaal eetpatroon’ na een weekendje weg.

Samen met vriendinnen op avontuur! Wat hadden we hier lang naar uitgekeken. Met een volgepropte koffer vertrok ik samen met 6 andere meiden richting een onbekende bestemming. Wat we allemaal gingen doen was voor de meesten ook nog een raadsel. Het enige waar ik wel zeker van was, was dat we zouden gaan genieten van heel veel lekkere hapjes en drankjes!

Inmiddels is het weekendje weg helaas alweer voorbij. We hebben enorm plezier gehad tijdens het ontdekken van de mooie stad Den Haag. En zoals ik al verwachtte hebben we heel erg kunnen genieten van allemaal lekkernijen. Nu is het tijd om alles weer zoals gewoonlijk op te pakken. Studie, werk en een ‘normaal’ eten… Maar hoe schakel ik na drie dagen lang genieten van allemaal lekkere dingen om naar een normaal voedingspatroon? Dat vertel ik je in deze blog!

 Om je eerst eventjes een beeld te geven van afgelopen weekend, heb ik wat fotootjes toegevoegd. (Ja, ik krijg er meteen weer honger van).

Ik ontbeet de ene keer met een sandwich omelet met kaas en de andere keer met een dubbele tuna melt tosti met saus. Ik at de eerste avond een truffelburger met parmezaanse kaas en frietjes en op dag 2 een gnocci met boter. Ook koos ik voor een oreo cheesecake als dessert en genoot ik tussendoor van chipjes, stokbroodjes met alioli en wijntjes. Heel veel wijntjes…

‘Door… heb ik nu weer motivatie om ‘gezonder’ te gaan eten’.

Ik heb hier enorm van genoten en geen seconde nagedacht over ‘gezond’ bezig zijn. Ik ben van mening dat dat loslaten ook hoort bij een ‘healthy lifestyle’. Die balans tussen bewust bezig zijn en soms even optimaal genieten. Doordat ik er een aantal dagen totaal niet mee bezig ben geweest, heb ik nu weer motivatie om ‘gezonder’ te gaan eten.

‘Mijn grootste tip:…’

Met deze motivatie, heb ik na het weekend mijn koelkast volgegooid. Niet met chips, M&M’s en roze koeken maar denk aan groenten in alle kleuren, vers brood, eieren en fruit. Mijn grootste tip voor de omschakeling na zo’n weekendje weg vol lekkernijen is te kiezen voor ‘gezonde’ maar voor jou ook ‘lekkere’ gerechten. Want ja, een gezond gerecht kan ook heel lekker zijn! Wat ik bijvoorbeeld erg lekker vind is een pastasalade met gerookte kip en roomkaas. Ik kies er na dit weekend voor om een kleine portie pasta te nemen, voeg hierbij een lepeltje roomkaas toe en gooi er ten slotte gerookte kip en een berg van mijn favoriete groenten bij (tomaatjes, paprika, komkommer, veldsla). Top het nog af met wat pijnboompitjes en tadaàà je hebt een lekkere maaltijdsalade vol groentjes waar je van kunt genieten!

Tip 2 heeft te maken met dingen ontzeggen. Zo had ik de dag na het weekend echt heel erg zin in een stukje chocolade. Ja, ik wilde gezond gaan eten maar een klein stukje chocolade kan er best bij toch? Door wel het stukje chocolade te pakken in plaats van mezelf het te verbieden, blijf ik het gezonde eten eromheen langer volhouden.

Kortom, geniet! En zoek vervolgens naar ‘gezondere’ gerechten die je lekker vindt. Ik ben van mening dat dat de key is van die balans waar ik het steeds over heb! 😉

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. rosancastien 30 april 2018 16:57

    Leuke post en wat een heerlijke bordjes. Jezelf verwennen mag zo nu en dan wel!

Geef een reactie