Eetdagboekje mei 2018: een gezonde dag

Iedere dag is natuurlijk anders. Soms is mijn eetlust iets minder dan normaal (dit komt niet heel vaak voor moet ik zeggen) en soms heb ik zo’n dag dat ik alles vreet wat los en vast zit… Afgelopen weken heb ik vooral in de weekenden, nou niet heel erg gezond gegeten. Soms loopt dat gewoon zo. Accepteren en genieten, zeg ik altijd maar! Maar nu is het dus weer even tijd om ‘normaal’ te gaan doen. Het leek me leuk om jullie mee te nemen met een ‘gezonde’ dag.

(Ben er wel bewust van dat ‘gezond’ niet voor iedereen hetzelfde is! Ik voel me goed bij dit eetpatroon, laat je inspireren maar volg lekker je eigen ding! 🙂 ) Let’s go!

Maaltijd 1 (7:30 uur): Havermoutje met banaan.

Ik start mijn dag vaak met een bakje havermout dat ik in de avond snel in elkaar flans. Ten eerste omdat ik dan in de ochtend ietsje langer kan blijven liggen. Ten tweede omdat de ingrediënten dan gedurende de nacht kunnen intrekken waardoor je ontbijtje smaakvoller wordt! (Het precieze receptje vind je hier).

Maaltijd 2 (11:00 uur): Magere kwark met eiwitpoeder en appel.

Op een ‘gezonde en actieve dag’ sport ik meestal in de ochtend. Dan doe ik bijvoorbeeld een krachttraining. Na deze morning-workout eet ik meestal een maaltijd met koolhydraten en eiwitten. Zoals een bakje kwark met eiwitpoeder en een stuk fruit!

Maaltijd 3 (14:00 uur): Boterhammen.

Als je veel sport, zul je merken dat je bij de club #teamalwayshungry gaat horen, ha-ha. Ik houd het dan ook echt niet vol om zonder eten te zitten tussen lunchtijd en avondeten. Mijn bakje kwark na het sporten was ook geen super grote maaltijd dus duik ik rond een uur of 14:00 weer mijn koelkast in om twee bammetjes te maken met lekker veel beleg. Meestal is dit een dikke laag hummus, een plakje kipfilet, wat schijfjes komkommer en een gekookt eitje! En als ik zin heb komt daar nog een cup-a-soupje of iets van een rijstwafel met pindakaas bij. Vandaag had ik zin in een gebakken eitje met een beetje kaaaaaas! YUM.

Maaltijd 4 (18:00 uur): Kippendij in cheddar-bier saus en broccoli.

Mijn avondeten bestaat vaak uit pasta of wraps #student. Daarbij laat ik een scheutje knoflooksaus of een handje kaas niet achterwege. Deze week test ik een maaltijdbox van HelloFresh en dit recept met aardappeltjes uit de oven, broccoli en kip in cheddar-bier saus met champignons was om te smullen!

Maaltijd 5 (20:00 uur): Magere kwark met rozijnen/noten.

Vaak begint mijn maag voor het slapen gaan nog een keer te knorren. Luisteren naar je lichaam vind ik belangrijk dus kies ik vaak laat in de avond nog voor een (kleine) maaltijd. Meestal weer een bakje kwark met wat rozijntjes en/of noten.

Toen was de dag voorbij! Ik zorg met dit eetpatroon dat ik voldoende eiwitten, koolhydraten, vetten en vitamines binnenkrijg en probeer daarbij voldoende water te drinken (vind ik soms nog lastig).

Heb je nog specifieke vragen naar aanleiding van deze blog?
Je mag me natuurlijk altijd een mailtje sturen, ik help je graag!

Liefs,
Jip

There are 3 comments for this article
  1. Pingback: Friday favourites #88 – Jipsanders.com
  2. S. 7 mei 2018 18:16

    Ik kom mijn dag niet door zonder een stuk of 4 tussendoortjes.. (2×2). Neem jij dat in de middag helemaal niet?

    • Jip Sanders 9 mei 2018 10:26

      Jawel! Ik eet heel vaak een tussendoortjes! Maar dit eetdagboekje was speciaal gericht op een ‘gezonde’ dag waarbij ik zo min mogelijk kleinere dingen tussendoor probeerde te eten. Dit doe ik af en toe na bijvoorbeeld een avondje stappen… Even een dagje back-on-track 😉

Geef een reactie